Pregó de Setmana Santa 2014




Javier Lechuga durant el pregó.
Després de 23 anys de pregó de Setmana Santa el Diumenge de Rams en el Parc de Can Tuní (Parc de Cerdanyola) abans de la Matinal de Saetas aquest any la Germandat Organitzadora, la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esparanza va decidir canviar el dia i l’emplaçament.

Per tal de donar un to més solemne al pregó i fer-ho en un espai que centrés l’atenció es va fer a la parròquia de Maria Auxiliadora el Dissabte de Passió a la tarda.

Javier Lechuga Sánchez va ser el pregoner escollit per a l’any 2014. Va fer un pregó dividit en 3 grans blocs: un primer dedicat a l’oració, una de les moltes missions que té un confrare; un segon dedicat a repassar dia a dia i imatge a imatge la Setmana Santa de Mataró per a intentar explicar com un confrare viu, comparteix i gaudeix la Setmana Gran,; i un tercer dedicat a posar l’accent al dia més important de la Setmana Santa la Resurrecció.

Durant el pregó va haver-hi un moment dedicat a la Processó de Dijous Sant, i va ser en aquest moment quan els llums de la parròquia es van enfosquir i la cantaora Sheyla va co-participar del pregó dedicant una oració cantant a les imatges de la Setmana Santa mataronina que va aconseguir posar dempeus al públic assistint.


Jordi Merino conductor de l'acte.
Acabada la Saeta la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad interpretava una peça musical mentre el pregoner exposava l’explosió de sentits que és una processó i la gran estació de penitència que és.
 

A l’acte van assistir membres de les diferents confraries de la Comissió de Setmana Santa, el regidor de cultura, diversos regidors del consistori municipal, el mateix il·lm. Alcalde Joan Mora i diversos presidents de les cases culturals i regionals de la ciutat de Mataró.

L’acte va estar conduït pel pregoner de l’any 2013 en Jordi Merino qui va presentar i exposar els diferents moments de l’acte, i va fer la introducció a les peces musicals dedicades a la Santa Creu i a la Mare i Mestre Maria interpretades finalitzat el pregó.
D'esquerra a dreta, el sr. Francisco Zorrilla, la sra. Isabel Noé, Javier Lechuga i el sr. Àngel Rubio
Acabat el pregó la Hemana Mayor la Sra. Isabel Noé va donar un petit present en mostra d’agraïment i el sr. Francisco Zorrilla i el sr. Àngel Rubio – també de la Comissió de Setmana Santa- li van regalar dos petits natzarens que processionaran aquests dies pels carrers de la ciutat.
Acte seguit es va anar a fer un vi d'honor a la Casa Germandat de Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Veieu aquí el reportatge fotogràfic.

Les imatges del Nazareno i la Esperanza presents a la parròquia durant el pregó.
 
La cantaora Sheila interpretant la Saeta.

La Banda de CC y TT fent entrada a la parròquia de Maria Auxiliadora.
La parròquia a les fosques durant moments del pregó.

Potser t'agraden aquestes entrades