Moments. Processó del Silenci




La Soledat i el seu seguici.
Continuem oferint-vos més moments de la nostra Setmana Santa. Avui, passats ja uns dies de la celebració de la Resurrecció, i essent el dia que Joan Pau II i Joan XXIII han estat elevats a Sants us oferim unes imatges de la Processó del Silenci.

Una Processó que tanca la multitud de processons de la Setmana Santa mataronina, però no és el darrer perquè la setmana de passió clou amb la celebració de la Resurrecció, un inici. 

Aquesta processó es caracteritza pel dia que Jesús és al sepulcre. Després de la seva mort a la Creu, el seu parent Josep d'Arimatea, membre del Sanedrí jueu, va demanar a Ponç Pilat poder donar sepultura segons el seu costum i poder-ho enterrar en un sepulcre després d'ungir el cos. 


Com diuen les Santes Escriptures Jesús ressuscità el tercer dia, per això en aquesta processó s'intenta explicar el cos de l'home mort que ha patit la passió i que és dins del sepulcre que es converteix en Sant Sepulcre. En aquesta processó també apareix la imatge de la Mare de Maria, que s'ha quedat sola.

Les portants de la Soledat.
La Confraria del Sant Sepulcre, que ha estat el cartell del 2014, processiona aquest dia juntament amb la Confraria de la Soledat amb un seguici on participen d'altres confraries de la ciutat i que malgrat la gran feina dels darrers dies volen compartir aquest moment.

Malgrat la processó és anomenada del Silenci, hi ha pocs moments per a aquest. Tot i que emula el silenci i el recolliment espiritual l'estil de les portants de la Soledat, els diversos parlaments que es fan davant de la seu de la Confraria de la Soledat, els cants al convent de les Carmelites o les pujades a ritme accelerat dels passos el trenquen. A més porta l'acompanyament musical de la Confraria de la Soledat que acompanya els misteris i marca un pas més accelerat en determinades pujades de carrers entre el Cementeri de l'Esperança i la casa germandat al barri de Cirera.




El Sant Sepulcre al carrer de l'Esperança.

La capatàs de la Soledat donant instruccions.

Portants del Sant Sepulcre amb el Crist Jacent.

Ell llarç negre.
Vara amb l'escut
Campana d'ordre.

Mn. Roca consiliari de la Soledat i Mn. Sabé, rector de la parròquia Ntra. Sra. de l'Esperança.

Potser t'agraden aquestes entrades