Moments. El "Encuentro" després de la processó General

El Nazareno i la Esperanza davant de Santa Anna.


Des de la recuperació de les processons a Mataró, ara ja fa 29 anys, .es va iniciar una pràctica molt tradicional a molt indrets: La trobada de la Mare amb el fill. És un moment que emula que dos Misteris que representen a Jesús i a Maria es troben i els portants es fan honors. 

A Mataró existeix un Misteris que es pot trobar a l'interior de Sant Anna que és la Trobada de Jesús amb la seva mare o conegut com el Camí de l'Amargura. Però en aquest cas és una tradició d'altres zones geogràfiques amb tradició confrare on físicament es posen un pas davant l'altra.  Els portants i costaleros en aquest moment de cansament després d'hores d'estació de penitència agafen una mica de força i aprofiten per fer tot tipus de moviment molt assajats i orquestrats amb les bandes de música. 

A Mataró en el temps de les recuperacions era el Nazareno  que  feia el Encuentro amb la Mare de Déu dels Dolors, però l'evolució i constitució en nous confraries va portar que el Nazareno  es fes honors amb la Soledat i en un altre espai de la ciutat la Mare de Déu dels Dolors i Jesús Captiu. 

L'arriba de la Mare de Déu de l'Esperança, la Esperanza,   fa quinze anys i essent també titular de la Hermandad Ntro. Pa Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza va fer que aquest moment després de les processons es fes amb aquestes dues imatges. 

Aquests encuentros però, no són només amb aquestes imatges ja que avui dia també es fa un acte similar, o més aviat uns honors,  a l'interior de Santa Maria entre Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, i Dissabte Sant amb el Sant Sepulcre i la Soledat. 

En el cas del Nazareno i la Esperanza  es fa acabada la Processó General, i ja entrat la matinada del Dissabte. Són uns minuts marcats per un parell de marxes processionals però moments molt carregats d'emotivitat, efervescència i entrega. Els portants i costaleros  que durant unes hores han volgut ser els peus de Jesús i Maria volen treure forces, la Passió s'acaba i ve un moment dolç i feliç de la Ressurrecció; però és un moment esperat durant molt de tens. És com un comiat dels portants i un moment de gran retrobada amb la germanor. De fet, es podria dir que és un moment de consum intern de la mateixa confraria, de tota una confraria que vol estar amb la seva germandat i les seves imatges. És un moment on portants, costaleros i banda es fusionen en un moment que també és d'expressió de fe. Un altre moment característic de la Setmana Santa de Mataró, però fora del recorregut oficial de la Processó General.  
Preparant el Encuentro.

La banda de CC i TT acompanyant musicalment.


La Hermana Major i part del Servei d'ordre de la Hermandad al davant de la Germandat 

El capatàs del Nazareno donant les instruccions.

Potser t'agraden aquestes entrades