dimarts, d’abril 22, 2014

El Misteri de la SoledatLa Soledat és el darrer dels Misteris de la Processó General. Emula el moment que la Mare es queda sola. Sap que la vida triomfarà a la mort; però s'ha quedat sola, ja no té el seu fill. Malgrat Jesús li va dir - Mare aquí tens al teu fill referint-se a l'apòstol Joan estimat- , ella està sola. Ella és la testimoni, la primera testimoni de la vida, passió i mort de Jesucrist. Està sola i trist en aquest moment.

La Germandat Nostra Sra. de la Soledat, fundada a mitjans dels anys vuitanta, és qui va adquirir una nova imatge de la Soledat i va començar a processionar-la pel barri de Cirera, la Processó General i Dijous Sant.

Actualment aquest Misteri surt en processó la nit del Divendres Sant i el Dissabte Sant a la Processó del Silenci juntament amb el Sant Sepulcre, i abans de Setmana Santa a una processó que recorda la Coronació de la Verge.

Una gran característica d'aquest Misteri és que és portat exclusivament per dones i va acompanyat per banda de tambors i cornetes.