XV aniversari d'Esperança


Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró.
Aquest cap de setmana la Hermandad de Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró estava d’aniversari: La imatge de Ntra. Sra. de la Esperanza feia quinze anys que arribà a Mataró i ho van voler celebrar amb una Missa en honor a la Mare de Déu de l’Esperança i una processó pels carrers del barri de Cerdanyola, demarcació parroquial de Maria Auxiliadora on està adscrita la Hermandad.
Moment de la celebració

La Missa va ser presidida per mn. Jordi Espí consiliari de la Hermandad i concelebrada per l’estimat mn. Vicenç Mira – i que en breu passarà a tenir responsabilitats d’arxiprestat- i pel nou consiliari de la Comissió de Setmana Santa mn. Sergi Notó.

A la missa van assistir membres de la Hermandad, de la Comissió de Setmana Santa, i de les confraries de glòria i penyes del barri de Cerdanyola, així com una representació institucional de l’Ajuntament de Mataró encapçalada per l’Alcalde, que van sumar-se a l’acte d’aniversari.
Intervenció de la soprano Lídia.

L’Evangeli de la Missa va estar dedicat a l’advent i es va explicar la figura de Maria i la seva importància no només com a mare de Jesús, sinó com a símbol universal del cristianisme.

A la part final la soprano Lídia va interpretar l’Ave Maria i la Confrare Major va agrair l’assistència als i les presents, i va agrair tota la feina feta per molts i moltes els quinze anys anteriors i es va emplaçar a trobar-se d’aquí molts anys per a continuar celebrant aquesta advocació de la Mare de Déu. També va dedicar un moment a l’Esperança, un valor al que recorren molts i moltes davant les dificultats socioeconòmics, la malaltia de familiars i nombrosos dificultats. Va demanar a Maria escoltés les supliques del seu poble.
La primera "Levantà"

El ritus de comiat es va fer al pati de la parròquia on estava el pas processional de Ntra. Sra. de la Esperanza. Allà els confrares van interpretar el cant del Salva Madre i acte seguit s’iniciava la processó pels carrer de Cerdanyola.

Els i les portants de Maria de negre i verd van estilar el pas processional característic de la Hermandad al so dels tocs de campana del capatàs i sota l’acompanyament musical de la Banda de Tambores y Cornetas. La processó es va iniciar amb la marxa reial, que emula que per als confrares només hi ha una reina, i que és Maria la Reina dels cels mentre els estendards de les confraries que acompanyaven desfilaven pels carrers. Entre aquestes confraries hi havia la Virgen de la Maravillas, la penya Al·Andalús de Mataró, la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors, la Confraria de la Coronació d’Espines i confrares de Badalona.

La Processó, igual que el Dijous Sant, va sortir del patí de la parròquia baixant per l’avinguda Gatassa fins anar a trobar la Casa Germandat on es van agrupar tot els estendards darrera de la Creu de Guia i van veure com va ser la rebuda a Maria, que va fer 3 reverències a la imatge del seu fill Jesús sota l’advocació passional de Jesús Nazareno.

Un dia de commemoració i de celebració, i d’oració a Maria.

A continuació us oferim algunes imatges. Podreu trobar un reportatge a l'espai Picassa clicant aquí.

El pas processional de Ntra. Sra. de la Esperanza.
Estendards de les confraries darrera la Creu de guia.
La imatge de Ntra. Sra. de la Esperanza.
Detall dels i les portants. 
Ntro. Padre Jesús Nazareno, en la Casa Gemandat
Un dels nens lluminers a la processó.
La Processó pel carrer Rosselló.
Detall dels i les portants.
Detall d'und els confrares agafat a la medalla de germandat.
El capatàs donant instruccions.
L'Esperança, llum en la penombre. 
Detall del martell.
Detall de la interpretació d'una marxa.

Potser t'agraden aquestes entrades