Acte de denúncia i pregària a favor de la justícia social

Moment de la lectura d'Amòs.
Aquest dissabte la comunitat cristiana de Mataró es va aplegar a  en un acte de denúncia de la situació actual i de pregària per la justícia social.
Actuació de la Coral Primavera per la pau.

L'acte organitzat des de les diferents realitats pastorals de l'arxiprestat de Mataró va aplegar dues-centes persones a l'atri del convent de les germanes Caputxines. 
La Coral Primavera per la Pau va fer l'acompanyament musical a l'esdeveniment interpretant unes magnífiques peces i molt ironies per a l'ocasió i el tipus d'acte. 
Moment de l'acte.
Lectura del  manifest de denúncia de la situació actual.
La primera part va comptar amb una lectura de denúncia de la situació socio-econòmica actual, on es va fer una reflexió sobre el moment històric que ens toca viure i com la crisis planteja un repte a la societat perquè fins aleshores el sistema econòmic i les polítiques públiques per a pal·liar els efectes de la crisi han incrementat les pobreses, les privacions i les dificultats de les famílies, i ens ha fet a tots més pobres i no només en termes econòmics. Es va comentar que com a éssers humans i com a cristians s'han de reforçar els valors que sempre s'han volgut fomentar com són la caritat, la solidaritat, el treball, l'entrega i la fraternitat, valors que el sistema econòmic ha volgut fer desaparèixer. La reflexió i la fe ens ha d'ajudar, però també l'acció per a transformar aquesta situació.
Lectures del Pacem in Terris.
En la segona part es van llegir texts evangèlics d'Amòs i Hababuc, profetes caracteritzats per la seva denúncia davant les injustícies i les desigualtats, i també es van cantar les benaurances de Sant Mateu i Sant Lluc. En aquesta part també es van llegir parts del text de pacem in terrias, pau a la terra.  
La tercera part va ser la dedicada al cristianisme i justícia llegit per part d'Antoni Vila, president de Càritas, que demanava acció, esperança i treball per a superar aquest moment per tal de transformar les polítiques nefastes contra la població i fer-ho de forma conjunta amb totes les realitats pastorals i socials. 
L'acte va ser conduit per mn. Mira, consiliari de la Comissió de Setmana Santa, i va comptar amb les lectures de membres de totes les parròquies i entitats pastorals entre les que estava la mateixa Comissió.

Veieu aquí un recull d'imatges d'en Jordi Romagosa.
A continuació us fem a mans d'un dels cants de la Coral Primavera per la Pau.