Processó del Silenci.

El Sant Sepulcre.
Dissabte Sant Jesús és al Sepulcre, Jesús es mort. La seva mare, la Mare de Déu resta sola. La Soledat de Maria. -Dona aquí tens al teu fill!- li digué Jesús abans d'expirar per a que Sant Joan acollís a Maria, però la mare està en soledat i ha d'acollir al deixeble estimat. És Dissabte Sant i Jesús és mort al sepulcre, al Sant Sepulcre.

El Pas de la Soledat.
Aquest moment de la Passió i mort de Jesús és el que es transmet a la processó del silenci: Jesús al sepulcre i darrera seu la Mare de Déu de la Soledat.  Però és un sepulcre que estarà ocupat només unes hores; Jesús ha ressuscitat  i deixa buit el Sepulcre.

La Processó del Silenci és organitzada a Mataró per la Confraria del Sant Sepulcre i la Confraria de la Soledat i acabada aquesta la comunitat confrare i cristiana s'adreça a les parròquies per  a celebrar la renovació de llum, la celebració de la resurrecció, la vetlla Pascual. 

La Processó va sortir de la parròquia de l'Esperança  i va recórrer els carres dels barris dels Molins i Cirera.  Va fer una emotiva aturada al carrer de l'Esperança on hi ha la seu social del Sant Sepulcre i on els dos Misteris es van posar un davant de l'altra. 

La Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria de la Soledat va fer l'acompanyament musical, i també van acompanyar a les confraries el consiliari mn. Ramón Roca i mn. Joan Sabé de la darrera de les processons a la ciutat de Mataró

Veieu a continuació algunes imatges més del fotògraf Santi Flores:

Mn. Roca i mn. Sabé fent el parlament inicial de la Processó.

El Sant Sepulcre.

Portants del Sant Sepulcre.


El capatàs del Sant Sepulcre donant instruccions.
Madrines del Sant Sepulcre






















Detall de les portants de la Soledat.

Banda de Tambors i Cornetas de la Soledat.

Moments emotius dels confrares del Sant Sepulcre.

Confrares de la Coronació d'Espines.



El seguici de la Soledat.
La Soledat.
Creu de Guia de la Soledat.

Potser t'agraden aquestes entrades