Què comenci la Setmana Santa de Mataró!

La Mare de Déu dels Dolors a la Processó 2012
És divendres de Dolors, el darrer divendres abans de la Setmana de Passió, de la Setmana en la que els confrares rememoren els darrers dies del fill de Déu. 
És aquest divendres que tradicionalment a Catalunya s'anomena Divendres de Dolors i que és quan es dóna per iniciada la Setmana Santa. Són uns dies abans de diumenge de Rams on es commemora l'entrada triomfal de Jesús a la ciutat santa de Jerusalem, que és quan el calendari cristià dóna per iniciada la Setmana Santa. A Catalunya però, la tradició de més de tres-cents anys dels servents de Maria, i de la importància que tenia en el passat la veneració a la Mare de Déu dels Dolors, que aquest és el dia que fa el toc de sortida. 

A Mataró, avui divendres de Dolors els Armats de Mataró recorden en una solemne missa a la joia del Barroc català, la Capella dels Dolors, als seus estimats i apreciats difunts. Enguany segur hi ha un menció especial al capità manaia Francesc Xavier Peláez que va ser cridat pel cel fa pocs mesos.  Una estoneta abans però, i sortint des de la mil·lenaria Basílica de Santa Maria de la Candelaria sortirà la processó de Maria al Peu de la Creu.
És una processó que transcorre des de la Basílica al centre històric de la ciutat fins el barri de Rocafonda on la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, germandat organitzadora de la processó, té la seva casa germandat.
Una Processó de negre, de dol rigorós dels confrares que saben que comença el plor sagrat d'una mare, el pitjor dol que pot tenir una mare que és perdre el seu fill, la mare que sap que el seu fill morirà en creu per a salvar als homes i les dones. 
D'altra banda també avui finalitzen els triduum de les confraries que són els actes de preparació dels confrares per a la Setmana Santa.
Aquí us fem a mans del programa d'avui. 

Divendres, 22 de març
19:30
 PROCESSÓ DE MARIA AL PEU DE LA CREU
20:00
 MISSA EN HONOR A LA PATRONA DELS ARMATS, MARE DE DÉU DELS DOLORS I EN SUFRAGI ALS NOSTRES DIFUNTS
20:15
 TRIDUUM A NTRO. P. JESÚS NAZARENO I A NTRA. SRA. DE LA ESPERANZA


Consulta el programa complert aquí.