La Processó del Prendiment

Una Solemne Processó s'aplaça, mai se suspèn; s'aplaça fins l'any que ve. Si Déu vol.



Després de l'escenificació del Prendiment els Armats fangaven amb el seu pas en l'entrada a la plaça de Santa Maria. Començava la Processó del Prendiment.
El capatàs donava el toc de campanya i els 64 homes i dones portants uníson aixecaven el Misteri i començaven amb la  "mesia" a Jesús.  L'ocasió era solemne: Jesús Captiu era al carrer per a fer estació de penitència amb la seva confraria. Confrares d'altres germandats de Mataró i de Barcelona s'havien afegit en un dia tant important i una de los processons més importants de la tarda de Diumenge de Rams. Abans de començar la Processó un dels trams del recorregut oficial, la Baixa de les Escaletes presentava una concentració de públic molt elevada.  La pluja va voler ser també present i al poc d'iniciada la Processó va fer acte de presència. En aquest moment els responsables de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, juntament amb els responsables del Armats es van deixar envair pel seny i la responsabilitat. La Processó havia d'alterar el seu recorregut i tornar cap a la Basílica Mil·lenària.  Aquest any no hi haurà recorregut oficial fins el final. Aquest any s'ha de preservar la seguretat de tothom i no hi haurà Baixada de les Escaletes. Fins l'any que ve si  Déu si vol. 
Els Armats de Mataró.
En aquest moment els Armats tornen al castrum, i el Misteri és girat pel capatàs i retorna en Processó cap a Santa Maria. Moments de nervis i emoció però tothom té clar que és la decisió més encertada. Com a mínim el cel ha permès sortir i poder acompanyar a Jesús durant aquests trams i tornar molt dignament fins a la seva seu canònica arropat per un munt de gent que feia hores s'esperava per viure plegats moments amb els confrares en tant que expressió de fe.  Des d'aquest bloc s'agraeix la paciència del públic que feia estona s'esperava i es felicita als responsables de la Processó per a preservar la seguretat de tothom. L'any que ve tornarem a acompanyar al Senyor de Mataró. 
A continuació us oferim algunes imatges que ens va regalar la Processó del Prendiment:
Jesús Captiu surt en Processó.

Portants de Jesús.
Responsables de la Confraria prenent l'acord de tornar a Santa Maria.
Armats de Mataró.









Potser t'agraden aquestes entrades