El prendiment

" amb un bes traïciones al fill de Déu?" 
El pas de Jesús Captiu esperant ésser apressat 
- A qui cerqueu? A Jesús de Natzaret!  criden ofensivament els que el volen apressar.
-Sóc jo. - I els jueus i membres del Sanedrí tremolen, però Jesús no ofereix resistència i és apressat, és captiu, comença el captiveri.

Judes davant el Sanedrí jueu.
El temps va donar treva i va permetre un altre any representar l'escenificació del Prendiment. 
Emula el moment on Judes orquestra la traïció amb el Sanedrí jueu que necessita desfer-se d'aquell que es diu fill de Déu.  Unes monedes de plata serveixen per segellar el pacte de qui assenyalarà qui és aquest home per a que el puguin prendre.
El moment central és quan el poble manipul·lat pel Sanedrí necessita fer captiu i portar davant als romans per que el matin a aquell qui feia pocs dies escoltaven i vitorejaven amb palmes i palmons. 
En un acte sacramental important al carrer, el Prendiment és caracteritzat per confrares de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. S'escenifica aquest moment que dóna nom al Misteri.

Els jueus tremolen al sentir a Jesús que ell és qui cerquen.
Malgrat l'entrega al paper de cada actor, el fet de ser confrares els fa ésser més que respectuós. Un dels exemples és quan els tres jueus que apressen a Jesús l'increpen  i demanen als presents se sumin es deixen emportar pel seu rol; però abans de baixar del Misteri la mirada de penediment i de disculpa és més que evident.
Apressat Jesús entren els romans a la plaça representants pels Armats de Mataró que amb les seves desfilades patrimonial emulen a l'imperial exèrcit romà. 
Fem-lo captiu! és un agitador polític i religiós.
 La plaça de Santa Maria estava plena de gom a gom per veure aquesta escenificació que dóna el tret de sortida a la posterior processó, la processó del Prendiment.

Acabat el prendiment nombrosos dels congregats s'adrecen cap a les Escaletes, on els confrares pugen amb el Misteri a corre-cuita, però en aquesta ocasió ni hi havia ja lloc a la Baixa de les Escaletes, ni el temps va permetre que es passés per aquest espai en un del actes més carismàtics de la Setmana Santa Mataronina.

Aquest, aquest és qui volem, per ell! Judes ens ha mostrat el camí.

Els Armats entren a la plaça.

Potser t'agraden aquestes entrades