La Comissió de Setmana Santa rep el Premi Inmaculada 2013.


Jesús Moya i Jordi Merino rebent el premi del sr. Jordi Martí. Al fons el sr. Joaquím Fernández.
El Consell General de Confraries i Germandats de l'Arxidiòcesi de Barcelona, amb la col•laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ha atorgat el Premi Inmaculada 2013 a la Comissió de Setmana Santa de Mataró.

El Premi Immaculada és una menció especial que s'atorga des de l'any 2007 a personalitats o entitats que treballen en pro de la Setmana Santa a nivell nacional o internacional i en aquesta edició va ser considerada la Comissió de Setmana Santa de Mataró en tant que reconeixement per la seva tasca d'organització del V Congrés Català de Confraries, Congregacions i Germandats celebrat a Mataró l'any 2011 i també per la seva trajectòria al capdavant de la coordinació de les diferents germandats i actes que desenvolupen les mateixes a la ciutat de Mataró.
L'entrega del Premi es va realitzar aquest passat dissabte al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, on es va atorgar també la medalla del Consell General a la Catedral de Barcelona per la seva trajectòria.

Mn. Fresno rebent el premi.
El Premi Immaculada d'àmbit nacional va ser atorgat a Javier Fresno Campos per la seva tascat com a impulsor i continuador de les Trobades Nacionals de Germandats i Confraries de Setmana Santa, i la medalla de
El premi Immaculada va ser entregat pel sr. Jordi Martí, regidor de presidència i territori de l'Ajuntament de Barcelona i va ser recollir pel sr. Jesús Moya i el sr. Jordi Merino co-presidents de la Comissió. A l'acta també van assistir diferents representants de la Comissió, confrares de l’Arxidiòcesi de Barcelona, el Bisbe Msn. SebastiàTaltabull, el Secretari d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el sr. Xavier Puigdollers, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, el sr. Joaquim Fernández.
En la recollida del premi Jordi Merino en representació de la Comissió va fer un breu parlament als assistents a l'acte. Va agrair la feina iniciada fa 27 anys per moltes persones en pro de la Setmana Santa i que avui dia estaven recollint els seus fruits. Va animar a continuar amb la tasca als actuals components i a continuar. Va posar de relleu el grup humà i la gran família que són les confraries i que en moments com els actuals més enllà del foment de l'expressió de la fe s’esmercen a treballar la solidaritat, el suport la companyia als que estan patint.
Sobre Mataró va dir que la tradició confrare es remunta segle s. XVI de la mà de Barcelona gràcies a l'ordre dels terciaris. Per tant una unió en el passat i en el present amb la ciutat de Barcelona. Va acabar mencionat que Mataró és una petita peça més en el món confrare, una peça tant important com totes les que hi ha actualment.
Foto de família dels galardonats.


Potser t'agraden aquestes entrades