Processó Extraordinària XXV anys de Nazareno i Esperança

El Nazareno en processó pels carrers de Cerdanyola.
El passat cap de setmana es va celebrar la processó extraordinària de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza en motiu del XXVè aniversari fundacional.
La imatge del titular de la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza va recórrer els carrers del barri de Cerdanyola on té seu canònica i la Casa Germandat.

Els costaleros de Jesús fent-lo costat durant la Missa.
La processó va iniciar-se amb una solemne missa a la parròquia de Maria Auxiliadora i que va ser presidida per l’arxiprest de Mataró i consiliari de la Hermandad mn. Jordí Espi, que va ser acompanyat pels concelebrants mn. Manuel Seliva i mn. Joan Villegas que van ser també consiliaris de la Hermandad, així com per mn. Vicenç Mira consiliari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró. A la missa va participar el cor de l’escola Sant Josep i la comunitat cristiana de Maria Auxiliadora.

La parròquia es va quedar petita per a la celebració ja que van assistir a més del membres de la Germandat molt representants d’altres confraries i germandats tant de Mataró com de l’arxidiòcesi de Barcelona.

Per aquesta processó extraordinària la imatge de Jesús Nazareno estrenava la túnica que setmanes anteriors s'havia beneït a la mateixa Maria Auxiliadora i obra del brodador barceloní Santiago Pérez Claramunt. 


Com a novetat d'aquesta processó extraordinària la Junta de la Germandat va escollir poder passar pels carrers dels nord de Cerdanyola, on mai s'ha passat amb les imatges, i així poder retre un petit homenatge a aquesta zona del barri on viuen i resideixen nombrosos confrares de la mateixa.  Aquest nou recorregut va comportar un esforç afegit i adicional als costaleros que van haver de sortejar les pronunciades pujades d'algun carrer. 

El pas del Nazareno a l'interior de Maria Auxiliadora.
Detall de la processo darrera un dels cirials.
Durant la processó es van poder apreciar les orquestades xicotades del pas de Jesús al so de la música de la Banda de Tambores y Cornetas de la mateixa Hermandad. Van sonar diver peces de música confrares característiques de les processons de la província de Sevilla, tot seguint l'estil processional inicial de la Hermandad amb la població sevillana de La Roda de Andalucia
Així doncs quan s'aixecava el pas de Jesús sonaven les peces que acompanyaven musicalment en una simbiosi coordinada entre costaleros i banda.
La comitiva processional va estar composada, entre d'altres, per un nombrós grups de representacions de confraries de Passió i de Glòria, les característiques dalmàtiques i cirials de Maria Auxiliadora, les portants de la Mare de Déu de l'Esperança que amb faixa verda van acompanyar a Jesús, i un grup de penitents i confrares.
Al pas per la Casa Germandat es va poder apreciar el majestuós altar a l'Esperança que va entronitzar a l'altra titular, Nuestra Señora de la Esperanza.  En aquest punt va ser on es va dedicar una oració a Jesús i a la seva mare davant la presència de tots els estandarts i banderes de les nombroses confraries presents, per a cloure la processó en l'interior de Maria Auxiliadora.

Veieu aquí una altra crònica i més imatges dels amics i confrares de Martorelles.
A continuació us adjuntem algunes imatges de la fotògrafa mataronina Cintia desire Vico, així com les que han adjuntant aquesta crònica, i a la que s'agraeix el seu treball.
Jesús, el Nazareno.
Moment de la lectura del Hermano Mayor davant dels consiliaris i pastors de l'Església.


Detall de Santa Juliana, patrona de Mataró en un dels cirials que acompanyà a Jesús.
Detall de les portants de l'Esperança donant llum al camí de Jesús.

Detall dels nombrosos estandarts de confraries i germandats.



Potser t'agraden aquestes entrades