dimarts, de juliol 10, 2012

S'apropa la festivitat de la Verge del Carme


 
Imatge de Ntra. Sra. del Carme
Juliol és un mes important des del punt de vista del calendari litúrgic per a Mataró. És el més de celebració, commemoració i realització de la festivitat en honor a les Santes Patrones de la ciutat Santa Juliana i Santa Semproniana màrtirs.

Però juliol també és un més caracteritzat –entre d’altres- per la Festivitat de la Verge del Carme, que des de l’any 1991 organitza la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. Dels Dolors.

La Verge del Carme és molt venerada a pobles i ciutats costaneres, o on hi ha una gran tradició pesquera, ja que és la patrona de tots els marines i homes de la mar. Son conegudes les importants processons marineres al litoral català, llevantí i d’Andalusia.

Amb el temps, la processó del Carme a Mataró s’ha consolidat i ha arrelat en força tant per a la comunitat cristiana de la ciutat, com dintre d’aquesta als pertanyents al món confrare.

Imatge de la Processó del Carme 2011
Enguany la festivitat començarà amb la celebració de l’Eucaristia a les 18:00 a l'ermita de St. Simó, presidida per Mn. Josep Joan Badia, rector de St. Pau, i comptarà amb la participació del cor vocal  de la Hermandad de la Divina Pastora de Mataró.

Finalitzada l’Eucaristia, s'iniciarà la tradicional processó marinera fins a la platja, acompanyada pels concordes de l'Agrupació Musical de la  Germandat, i on la imatge de Ntra. Sra. del Carme serà embarcada a la platja de Sant Simó fins al Port de Mataró i acompanyada en el seu recorregut pels mariners i pescadors del Maresme. La processó continuarà de tornada fins a l'ermita de St. Simó.

Veieu aquí algunes imatges de la Processó de l'any passat. 

Més informació a la web de la confraria: