Festivitat de la Mare de Déu del Carme


Entrada de la imatge de la Mare de Deú del Carme a la concorreguda Platja de Sant Simó.
 
Mare de Déu del Carme, patrona del mar
Mataró ha acollit – com d’altres indrets d’arreu de Catalunya i Espanya- una solemne celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, que és una altra de les imatges de Maria, i que en aquest cas és la patrona dels mariners, pescadors i gent de la mar.

La festivitat organitzada per la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors ha començat amb una Eucaristia presidida per mn. Joan Josep Badia a l’ermita marinera de la ciutat, l’ermita de Sant Simó.
A l’Eucaristia han participat a més de la comunitat cristiana de Sant Pau i Sant Simó, el cor de la Hermandad Divina Pastona que ha amenitzat amb cants de joia i glòria la celebració.
També han participat amb la seva presència nombrosos confrares de la ciutat de Mataró, així com d’arreu de la província de Barcelona que en aquesta ocasió han volgut acompanyar als seus germans de Mataró en un dia gran per a la seva comunitat.
També s’ha comptat amb la presència del sr. Joan Mora,  Alcalde de Mataró, diferents presidents i hermanos majors de les confraries i germandats, així com el sr. Manuel Zamora, president del Consell General de Germandats i Confraries de la Diòcesi de Barcelona, com el sr. Antoni Vila, president de Càritas.

Vista de l'interior de l'ermita durant la celebració de la Santa Missa.
L’ermita s’ha quedat petita per acollir el públic assistent i nombroses persones no han pogut seguir aquesta primera part de la celebració. En la seva homilia mn. Badia ha recordat el passat mariner de Mataró, la connexió de la ciutat amb el mar, i la importància de la devoció a la Mare de Déu del Carme. També ha comentar la importància que sigui una confraria la que va recuperar aquesta tradició a la ciutat i que,ràpidament i encara avui dia, compta amb la participació de tota la comunitat cristiana per a commemorar Maria.

Acabada l’eucaristia la Hermandad Divina Patora ha interpretat la Salve Marinera, i s’ha iniciat una processó fins a la platja de Sant Simó. En aquesta platja esperaven els pescadors de la Confraria de Pekín que han acollit a la seva patrona  en una de les seves barques davant l’expectació i atenció del públic concentrat per viure aquest moment.
Acte seguit les barques s’han endinsat al mar acompanyat la seva patrona i al bell mig del mar de Mataró han dedicat una oració a la Mare de Déu del Carme per a que vetlli per tots ells i les seves famílies, i s’ha ofert una corona de llord en records dels que ja no hi són o van morir a la mar.

Confrares i pescados embarcant la imatge.
Mentre les barques estaven voltant la imatge, la comitiva processional acompanyat per la banda de tambors i cornetes de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors s’han desplaçat fins el port de Mataró per veure venir les barques. En aquest indret esperava una gran concentració de gent per veure sortir la processó de retorn a peu fins a l’ermita de Sant Simó, creuant el passeig marítim.

La imatge de la Mare amb el petit nen Jesús ha estat portada per un grup de dones portants vestides de blanc mariner i faixa blava. La comitiva processional ha comptat també amb la participació dels membres de la Confraria, així com d’altres confraries de Mataró i de Barcelona que han volgut ser presents amb els seus estàndards o vares de representació.

A la finalització de la processó altracop s’ha quedat petita l’ermita i els presents han rebut la benedicció de mn. Badia, i han pogut escoltar també l’agraïment a la participació per part del germà major de la confraria, en Jesús Moya.


Veieu a continuació un petit recull d'imatges de la festivitat del Carme. També podreu seguir el reportatge al blog de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, així com el reportatge televisió a m1tv



Mn. Joan Josep Badia durant el sermó.
Detall del públic assistent que no ha seguit l'Eucaristia des del carrer.
Les portants preparant el pas per sortir en processó.
Les portants aixecant la imatge.
La imatge arribant al passeig marítim envoltada d'acompanyats i devots.
Representació de la comitiva processonal-
Detall del pas de la imatge per sota del pont de Sant Simó envoltada de gent.
La Creu de Guia amb l'estandart de la Confraria arribant a la platja de Sant Simó.
La Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria.
Detall d'un escapulari, símbol del Carme, d'un acompanyant a la processó.
Les portants orgulloses de poder celebrar la festivitat al Port de Mataró.
Detall dels escuts de les portants, símbol de pietat dels 7 punyals de Maria.
El pas processional a les portes de l'ermita.
El cor de la Hermandad Divina Pastora canta a la Mare de Déu sota la mirada atenta i silenciosa del públic assistent.
El Germà Major Jesús Moya agraint la presència als assistents a la celebració.
El símbol de la creu que presideix l'altar de l'ermita marinera de Sant Simó.
Càmeres i més càmeres han intentat captar la imatge del Carme amb Jesús.

Potser t'agraden aquestes entrades