Processó de Coronació de la Verge

Una  poetessa de Cirera dedicant un poema a la Verge de la Soledat, com fa des de molts anys.
Vint-i-cinc anys de la Verge de la Soledat al barri de Cirera, vint-i-cinc anys de devoció a Mataró.
Representants d'altres confraries a la Processó.

El Misteri de la Soledat seguint les instruccions de la capatàs.
Aquest diumenge al barri de Cirera de Mataró es va celebrar la Processó de la Coronació de la Verge de la Soledat que commemora el dia que la Imatge va arribar a la ciutat i on es va beneir. Cada any s'ha fet aquesta processó pels carrers del barri per a celebrar l'acollida per la gent d'aquest barri que des d'inicis s'ha entregat a la Imatge de la Soledat, després d'estar tres dies reflexionant i entenent el paper de la Mare de Déu amb el Triduum organitzat per la Hermandad Nuestra Señora de la Soledad.

 Aquest any a més del consiliari mn. Ramon Roca que guia i aconsella a les confrares de la germandat, la processó ha comptat amb el Bisbe d'Ayaviri (Perú) Joan Godayol, qui va posar de relleu en els seus parlaments la joventut de la confraria i va demanar entrega a la Mare de Déu per part de totes les dones que composen la confraria.

De negre rigorós les portants de la Soledat van acompanyar el Misteri dels diversos carrers elevats del barri de Cirera, donant-se un moment d'efervescència la pujada del Torrent de la Pòlvora, o les combinacions de balls del Misteri al so de la Banda de tambors i Cornetes de la Confraria. A la processó van assistir representants d'altres confraries com són la Confraria del Sant Sepulcre, la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, o La Coronació d'Espines.
La Verge de la Soledat.

Com cada any balcons engalonats, i com no era menys, la poetessa del carrer Immaculada va dedicar un seguit de versos populars en un sonor poema que va repassar els 25 anys de la Soledat al barri i fent menció i gràcies des de l'escultor imaginer Joan Ventura, a un dels cambrers primerencs de la imatge, l'estimat i encara viu Tomàs, o molt i moltes altres. 

Aprofitem aquest notícia per informar-vos també el nou espai web de la Hermandad de la Soledad  i que trobareu clicant aquí,
o anant a l'enllaç http://es.wix.com/hermandadntrasra/soledad#! . En aquest tobareu webgrafia i recursos sobre l'entitat,

Aquesta processó, juntament amb la Passió, la celebració del Via Crucis o d'altres actes litúrgics obre el pòrtic de la Setmana Santa que a la nostra ciutat s'inicia oficialment amb la Processó de Maria al Peu de la Creu. 

A continuació us fem a mans de diverses imatges de la Processó que han estat recollides per part d'en Santi Flores, fotògraf local i que enguany ha rebut l'encàrrec de la Comissió de Setmana Santa per tal de poder-vos oferir bons moments de les processons i actes de la ciutat de Mataró.

La Capatàs donant instruccions
El Misteri pujant pel carrer Torrent de la Pòlvora

Emoció després de la pujada
El Pas  de la Mare de Déu.

Banda de Tambores y Cornetas
Veieu a continuació un petit vídeo sobre la pujada al Torrent de la Pòlvora.

dfsd

Potser t'agraden aquestes entrades