Entrevista a Josep Maria Roig

J.M. Roig
Continuem amb les entrevistres d'avui. En aquesta ocasió us oferim l'entrevista a Josep Maria Roig, president a la Confraria de la Verònica, entitat que enguany fa seixanta anys de la seva constitució

Des de quan estàs vinculat a la Confraria de la Verònica?
A la confraria estic des de fa 8 anys, jo vinc dels Maristes però la vinculació al Col·legi Salesians és per part del meu fill i cunyats. En Josep Maria Camprubí era director del Col·legi, va ser la persona que va iniciar per a sortís la Verònica a l'any 1992, que era propietat dels antics alumnes, i va animar a diversos pares i alumnes per a muntar la banda, agrupar els confrares. Aquesta força inicial va arreplegar diversos pares després, i un d'aquests sóc jo.

Josep Maria Roig durant l'assemblea general de germans
El primer Germà Major de la Verònica va ser en Josep Martín, posteriorment va l'Antonio López alies en “Nico”, en David Pera que va estar un període breu de temps... en Vicenç Codina que em va precedir durant 6 anys i a l'actualitat ara sóc jo el Germà Major. Amb en Vicenç Codina vàrem compartir moltes estones a la Junta primer com a vocal i després com a tresorer.

La Verònica fa enguany 60 anys, què ha canviat dels inicis a ara?
En principi els confrares i els antics alumnes en som més grans, per donar un to més simpàtic. Son molts anys i nosaltres seguim fidels al principi en relació a la forma de processionar. La nostra vesta ha variat alguna tonalitat però podríem dir que és molt similar a la fa de 60 anys. El nostre estil és el propi de la Mataró antiga, i a l'actualitat som de les més antigues de la ciutat juntament amb la Coronació d'Espines i la Confraria Oració de Jesús a l'Hort. Això sense tenir en compte la tricentenària Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.
Les nostres imatges són també de l'obra salesiana, la va fer un imaginer salesià del Col·legi de Sarrià que es deia Josep Mestres.

La Verònica
A l'actualitat tenim el repte que entra poca gent jove, cosa que dificulta en el nostre cas el relleu. Estem treballant en aquest tema, però és una qüestió d'anys vista.

Com és la relació amb la comunitat salesiana, tots són antics alumnes?
No tots som antics alumnes, n'hi ha, però més aviat la gran majoria no en som. També tenim alguns membres que son salesians però que no son de Mataró, però que amb el temps s'han integrat en la nostra Confraria. La relació amb la comunitat és estupenda, n'hi ha molta relació i participem conjuntament tant del Via Crucis, les Misses conjuntes, les diades de germanor, les processons...

Com encareu aquesta Setmana Santa 2012?
Doncs com cada any amb molt bona voluntat, molta fe, i tot desitjant no ens plogui i puguem fer el nostre Misteri de Penitència.

Potser t'agraden aquestes entrades