Entrevista a David Calleja

Entrevista d'avui
Encetem les entrevistes aquest nou curs amb en David Calleja, autor i brodador del Pal·li de Ntra. Sra. dels Dolors que es presenta a la ciutat demà dissabte a la Basílica Parroquial de Santa de Maria a les 18:30 amb motiu del XXVè aniversari fundacional de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
David Calleja a Mataró
David Calleja. Dissenyador, brodador, vestidor d'imatges, artista.  El Puerto de Santa Maria, Cadis. 


Des de quan et ve la passió per al tema confrare i la passió per la Setmana Santa?
Doncs em prové crec que des que tinc ús de la raó, és com qui té atracció per l’esport o d’altres coses, però amb la gran diferència que aquí un element que és el sentiment que hi ha al mig, que fa incrementar molt més aquesta passió.
Influeix potser l’escenari de Cadis?
Si, el Puerto de Santa Maria especialment. El context d’Andalusia influeix moltíssim; és una de les seves grans festes com pot ser la Feria o el Rocio. Evidentment a més, per a molts indrets “és com portar-ho a la sang”, ja que és estrany trobar a algú que no pertany a una confraria, o que sigui proper al món confrare.
Calleja presentant el projecte de Pal·li al Juny de 2011.
Des del mes de juny del 2011 estàs en contacte amb la gent de les confraries de Mataró, i en especial amb la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors; què et sembla el que estàs veien?
A mi em sorprèn tot plegat inclòs abans d’arribar a Mataró. Vaig rebre la visita de la gent de la Confraria allà al Puerto de Santa Maria, i em va sorprendre la passió posada. És potser una cultura diferent, una forma d’entendre diferent la Setmana Santa, i no es potser tan arrelament com al Sud, o fins i tot no es té l’aixopluc tan ampli... però la passió que denoten és apreciable.
Al Juny passat ens vas presentar el projecte de Pal·li de la Verge dels Dolors que es presentarà a Mataró la segona setmana de març, què has volgut plasmar en aquest?
Tot ve arrel del del XXVè aniversari i la cosa és donar-li un estil propi a la Confraria més característic, una ideologia, una idiosincràsia característic de la seva Verge, de la seva titular la Verge dels Dolors. I que no només serà plasmat en el seu pal·li; sinó també en l’escut de la Confraria que també s’ha reestructurat en tant que imatge corporativa de la confraria, de la seva ciutat i de la seva història.

Potser t'agraden aquestes entrades