Comencen els cursos de celebració dels XXVè aniversari

Aniversari de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors
D'esquerra a dreta el sr. aume Castells, sr. Josep Ibern, sr. Joan Mora, mn. Segimón Garcia i sr.Jesús Moya

La darrera setmana de gener va concentrar la presentació dels actes litúrgics i activitats que celebren dues confraries de la ciutat de la Mataró, que enguany celebren el seu XXVè aniversari fundacional. En són la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors i també la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.  En un mateix cap de setmana es van celebrar ambdós actes. El primer d'aquests a la sala d'actes de Caixa Laietana que va comptar amb la presència de molts confrares i amics de la primera. Entre els parlamentaris hi havia en Jaume Castell germà fundador de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors i Germà Mayor actual en Jesús Moya. La taula també va comptar amb l'apreciada presència de l'Alcade Joan Mora i el president de l'Obra Social de Caixa Laietana el sr. Josep Ibern. També mn. Segimón Garcia va ser-hi present en tant que consiliari actual. 
Moment de la presentació del vídeo.

L'acte va començar amb un vídeo narrat per l'actor mataroní Joan Pera, que va fer un repàs dels 25 anys de la confraria on s'exposava els importants i dificultosos inicis, la funció de la germandat i el moment actual que es viu.

També es va aprofitar per a presentar la gran quantitat d'activitats, actes litúrgics i una Solemne Processó que es faran al llarg del 2012, i com no, d'escoltar el parlament del Germà Fundador que va ser nomenat com a Director del Comitè Organitzador de la celebració. A l'acte també van assitir personalitats del món confrare de Mataró i de l'Arxidiòcesi de Barcelona.

Jesús Moya, Germà Mayor durant el parlament.
 Llegiu aquí el resum complet de la presentació, disponible al web de la Germandat.

Aniversari de la Hermandad de Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

Cartell commemoratiu de l'aniversari obra de Santi Flores.
El Hermano Mayor Javier Lechuga durant la seva intervenció.
El dia següent la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza va aprofitar el III Festival Verge de la Esperança per a ser la diada d'inici dels actes de celebració del seu XXVè aniversari fundacional al Teatre Monumental de Mataró.
L'acte va comptar amb els parlaments de l'Hermano Mayor en Javier Lechuga, en Manuel Zamora president de les confraries de germandats de l'Arxidiòcesi i l'alcalde de Mataró el sr. Joan Mora. També es va visionar un vídeo de recull dels 25 anys en imatges de la Hermandad i acte seguit el fotògraf local i autor del cartell va fer una intervenció de les imatges de la Setmana Santa mataronina.
Moment de la presentació del vídeo.
Acabats els parlaments es va donar per iniciat el III Festival, que va ser dirigit pel locutur de Mataró Ràdio i membre de la confraria Rafael Acedo que va anar presentar els diferents quadres, artistes i la banda de CC i TT de la mateixa Hermandad.
El sr. Manuel Zarmora, el sr. Joan Mora i Javier Lechuga destapant el cartell commemoratiu.
Veieu aquí el recull d'imatges del III Festival Verge de l'Esperança, aquí la crònica, i el programa d'actes.
Vídeo que es va presentar de resum dels 25 anys.
 

Potser t'agraden aquestes entrades