Processó de la Coronació de la Verge

 Un altra any el barri de Cirera i el món confrare de Mataró corona la Verge de la Soledat.

L'any passat la pluja va deslluir la Processó de la Coronació de la Verge, però aquest any tel món confrare i el barri de Cirera s'ha fet al carrer acompanyat la Mare de Déu.

Imatge: Uns carres molts concorreguts  durant la Processó

La Processó de la Coronació de la Verge és organitzada per la  Germandat Ntra. Sra. de la Soledat en commemoració a l'aniversari de quan la seva venerada imatge va ser coronada a la parròquia de la Sagrada Família a l'any 1987. Tot i que la data no coincideix al ser el dia de la seva benedicció el 10 de març, tradicionalment sempre s'ha fet aquesta Processó de commemoració la setmana anterior al Diumenge de Rams des del 1991.

Una assolellada tarda ha acompanyat la Processó i ha convidat a demostrar altracop que el barri de Cirera és devot a la Soledat, no només per l’engalonament de balcons i balconades, sinó perquè totes les portes de carrers i finestres estaven plenes de veïns i veïnes que volien veure la Processó. En moltes ocasions s'ha pogut veure com un cop passat el seguici processional la gent tancada les portes de casa seva i s'afegia darrera d'aquest.

La Verge de la Soledat ha estat portada per 40 dones amb túnica negra, símbol de dol, però que en aquesta processó no porten el color blanc que tapa el rostre de les dones, que també és el color corporatiu de la germandat. Aquesta peça de roba s'utilitza només durant la Setmana Santa.

Durant la Processó s'ha pogut veure la sintonia que hi ha entre la banda de tambors i cornetes de la germandat i les portant, ja que en diverses ocasions les portants han canviat els ritmes, els passos, i el moviment en funció de la peca musical.
Imatge: Detall de la banda de tambors i cornetes.
La banda de tambors i cornetes de la Germandat de la Soledat és una de les més antigues de la ciutat, i sempre s'ha caracteritzat per tenir gent molt jove integrant-la. La presencia de nois i noies joves a les bandes també és un altre element important de la resta de bandes.

En aquesta ocasió els membres de la banda han pogut lluir el nou uniforme amb els colors blanc i negre, colors de la germandat.  Aplaudiments i vítors  s'han pogut escoltar durant tot el recorregut, ja que en aquesta processó és habitual sentir per part de la gent assistent ànims cap a les dones costaleres, cap els nois i noies de la banda, i sobretot a la Mare de Déu de la Soledat, que també ha rebut el tradicional Poema al carrer Verge de la Immaculada i el llançament de pètals de roses.

Aquests aplaudiments i visques s'han fet més efusius sobretot en el tram del Torrent de la Pólvora on les portant han fet la pujada corrent i d'una tirada en mostra d'honor i de tradició cap a la Verge, i en gratitud al públic assistent i tan fidel a aquesta processó.
La Processó ha estat acompanyada per representants de les altres confraries de la ciutat.



Veieu el vídeo de la Pujada al Torrent de la Pólvora. ( la qualitat no és massa bona)

... I un vídeo on podreu escoltar una de les peces de la banda.

Veieu a continuació més imatges de la Processó de la Coronació de la Verge:
 Imatge: La Verge de la Soledat entrant al carrer Sant Domènec.
 Imatge: Les portants i la Mare de Déu
 Imatge: El carrer Misericòrdia abans de l'arribada del seguici.
Imatge: La Soledat.
Imatge: un dels mestres de la banda de tambors i cornetes junt als "joves i infants" de la banda.
Imatge: Ciris i espelmes.
Imatge: Vista final de la Processó al carrer Misericòrdia.
 
 Imatge:un dels molts balcons  engalonats

 Imatge: representants de les confraries de Mataró.
 
 Imatge: La Soledat.
 Imatge: La capatàs del Pas encenent les espelmes apagades pel vent.
Imatge: una manta de flors als peus de la Soledat.

Potser t'agraden aquestes entrades