Acollida als nous germans i germanes confrares

 Imposició de medalles als nous germans/nes confrares

 Imatge: Javier Lechuga, Hermano Mayor, amb mn. Jordi Espí imposant una medalla a una nova confrare.


Un dels actes importants per a les diverses confraries són els actes litúrgics que es celebren abans dels Misteris de Passió de la Setmana Santa. En aquests és habitual tant en la celebració de la Santa Missa com el darrer del tríduum fer la imposició de la medalla de la germandat als nous confrares.  
Es fa en aquest acte públic d'entrada i d'acceptació per part de la germanor davant Déu. La medalla no és més que un element de significació amb la germandat o la confraria, però el fet de portar-la durant els actes litúrgics, en les representacions i en les processons és un element de distinció i pertinença a aquella germandat, a més del reconeixement públic de ser un confrare. De vegades les medalles també serveixen per a ésser cedides o donades a d'altres confraries en mostra de col·laboració i respecte mutu.  
Imatge: Vista General de la celebració dins de la Parròquia de Maria Auxiliadora.
Durant la imposició de la medalla el nou o la nova confrare fa el jurament de la germandat, de respecte a la fe cristiana, de treball en pro de la comunitat, el respecte als demés i a donar culte a les imatges titulars.
Doncs, aquest diumenge abans del Dia de Rams, diverses són les confraries que han fet aquesta imposició de medalles.
Imatge: els 4 angeletes que acompanyaran al Nazareno
En aquesta ocasió us relacionen la de la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, que ha celebrat una Solemne Missa en Honor  a Jesús i Maria de l'Esperança, les seves imatges titular. Durant aquest Solemne Missa s'han beneït a més 4 angelets que aniran en el Pas de Ntro. P. Jesús Nazareno; Pas que va ser adquirit a la població sevillana de La Roda de Andalusia i ciutat amb la que la germandat  tenen una molt cordial relació. També s'ha beneït l’estendard anomenat "bacalao" de la Germandat. La Missa va estar presidida per mn. Jordi Espí, Arxiprest de Mataró i Consiliari de la germandat. 

Més imatges i informació sobre la imposició de medalles al blog de la Germandat clicant aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades