Processó de Divendres de Dolors

Maria al Peu de la Creu

Avui Divendres la ciutat de Mataró ha pogut celebrar i gaudir de la Solemne Processó de Maria al Peu de la Creu que organitza la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors. Nervis  i puntualitat a l'inici de la primera Processó que s'organitza a la ciutat de i amb la que comença oficialment la Setmana Santa mataronina.

Les llums interiors de la mil·lenària  Basílica de Santa Maria s'han apagat per deixar lluir només la candeleria del Pas i les espelmes dels penitents juntament amb un silenci abismal ha estat la nota d'inici. Al fer la seva sortida de la Basílica s'ha fet la llum del carrer al obrir-se les portes de la Basílica i el silenci s'ha trencat només per la veu del capatàs que donava instruccions als portants. Acte seguit l'allau d'aplaudiments i l'himne interpretat per l'Agrupació Musical de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors donava pas a l'ambient i música d'un públic desitjós de participar del Misteri de la Penitència i d'acompanyar a la Mare de Déu.
Entre els presents molts membres d'altres confraries que han volgut donar suport a la confraria, així com alguns presidents i hermanos mayores d'altres confraires i germandats que han acompanyat amb els seus estendards durant tot el recorregut.
Un recorregut llarg des del Centre històric de la ciutat fins a la casa germandat al barri de Rocafonda, del qual no han defallit en cap moment portants ni natzarens. Durant aquest recorregut s'han pogut sentir diferents marxes processionals i peces de música de pas de pal·li interpretats per una Agrupació Musical molt jove.
Manuel Zamora, president del Consell de germandats de l'Arxidiòcesi de Barcelona, ha assistit també a la processó i ha acompanyat el seguici durant una estona.
Mn. Manolo ha acompanyat el Misteri i ha dedicat unes oracions a la seva finalització. Després en Jesús Moya, Hermano Mayor de la Confraria, ha fet un emotiu discurs d'agraïments a portants, natzarens, membres de la música, confrares i gran públic assistent.
Molts veïns i veïnes del barri de Rocafonda han felicitat a la Confraria per tornar a veure després d'alguns anys a la Mare dels Dolors, processionar pels seus carrers. Gran devoció i respecte han acompanyat tot el seguici processional.
Què la Mare de Déu us acompanyi i us protegeixi!
Què l'amor de la Mare no us faci sentir mai sols!


 
Veieu a continuació algunes imatges de la Processó:


 Imatge: els portants traient el Pas Processional de la portalada de Santa Maria
 Imatge: Comença la Solemne Processó.
 Imatge: El capataç toca la campanya per iniciar la marxa.
 Imatge: Detall de la gent concentrada darrera del Pas.
 Imatge: Maria al peu de la Creu portat pels costalers i costaleres
  Imatge: Maria al peu de la Creu portat pels costalers i costaleres
 Imatge: L'escut de la germandat, al gons la Mare de Déu dels Dolors.
 Imatge: un dels fanals de guia.
 Imatge: aturem la marxa  i mirem el pas.
 Imatge: Detall de l'agrupació musical Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
 Imatge: El Pas pel carrer Caputxines.
 Imatge: El Pas als carrers de Rocafonda.
 Imatge: El Pas girant sobre si mateix al carrer de Pablo Picasso.
 Imatge: Els portant aixequen el pas davant la Casa Germandat.
 Imatge: L'Hermano Mayor Jesús Moya agraïnt l'acompanyament als i les presents.
 Imatge: El Pas finalitzada la Processó.
Imatge: Maria sola en el seu Dolor.

Potser t'agraden aquestes entrades