La Matinal de Saetas, acte més que consolidat de la Setmana Santa a Mataró

 Un altra any la ciutat de Mataró, i en especial el barri de Cerdanyola, es va entregar a la Matinal de Saetas que organitza la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza. Aquest any hi va haver la participació de 5 cantaors, i entre els que no hi van faltar els clàssics que sempre fan acte de presència en aquest multitudinari acte, com són en Cayetano Lancho, en Carlos Delgado i en Miguel Almellones. L'acte va ser presentat i dirigit pel popular Rafael Acedo, locutor i antic Hermano Mayor de la Hermandad. 
La Banda de Tambores i Cornetas dirigida pel mestre Jaime Rivero va demostrar que malgrat ser una banda jove, molt jove - com són la majoria de les de la ciutat de Mataró- tenir un grau de maduresa important interpretant algunes peces que s'interpreten arreu d'Espanya durant la Setmana Santa, però també algunes peces pròpies de la Banda. Sota un sol de justícia van acompanyar amb les entrades i sortides als cantaors.
La Matinal de Saetas a més de ser un acte important d'entrada a la Setmana Santa per part de la Hermandad, al realitzar-se al Parc de Cerdanyola, o popularment dir Parc de Can Tuñí, és un espai on es reuneixen els confrares i altres membres d'altres confraries per a retrobar-se i passar una bona estona. Per això és molt habitual trobar-se a membres d'altres confraries xerrant entre ells i, entre canço i cançó,  compatir alguna salutació o alguna abraçada.



Imatge: Miguel Almellones durant la seva actuació.
A l'acte també va assistir el sr. Alcalde, Joan Antoni Barón, així com altres regidors de l'Ajuntament de Mataró i presidents d'algunes entitats de Glòria del barri de Cerdanyola, així com el mateix consiliari Mn. Jordi Espí.
Com també és tradició, a mig acte, la Peña Al·Andalús va oferir als presents diverses interpretacions de la Setmana Santa ballades, així com una magnífica processó interpretada pel seus petits artistes, i dirigits sota l'atenta i sàvia mirada de la seva mestre i confrare Eva Joya.

Abans de la Matinal però, es va realitzar el Pregó de Setmana Santa que aquest any va realitzar el sr. Josep Jubany, membre de la Comissió de Setmana Santa i Director del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats.
A continuació us oferim algunes imatges sobre la Matinal de Saetas:
Imatge: El sr. Josep Juany durant el Pregó de Setmana Santa.
Imatge: Els membres de la Hermandad des de primera hora del matí organitzant tots els preparatius.

Imatge: Els joves membres de la Hermandad preparant l'acte. El treball en equip i d'entrega és una de les característiques més destacades i més necessàries per a les confraries per a la celebració d'aquests multitudinaris actes.
 Imatge: La Banda de Tambors i Cornetes

 Imatge: Moment final de l'actuació de la Peña Al·Andalús rebent un detall per part dels membres de la Junta de Govern. A la imatge central Rafael Acedo a costat de l'Eva Joyas.
 Imatge: Didac, un dels interprets a l'escenificació de la Processó fent de capatàs del pas del Nazareno.
 Imatge: Nois i noies  simulant el pas de l'Esperança dalt de l'escenari.
 Imatge: Detall d'una part del públic assistent.

Potser t'agraden aquestes entrades