La Processó General de Divendres Sant canviarà el seu recorregut

Imatge cedida: El Pas del Nazareno i Ntra. Sra. de la Esperança a la plaça de Santa Maria.
Aquest any la Setmana Santa coincideix a les darreres setmanes del mes d'Abril. El calendari religiós també contempla el dia 23 del mateix més la festivitat i Diada de Sant Jordi.

La celebració de la Diada de Sant Jordi, així com la realització d'activitats per aquest dia també és una de les actuacions que realitzen nombres confraries de la ciutat de Mataró. 

Per descomptat la centralitat dels actes són la celebració de la Passió i Resurrecció de Jesucrist, però des de fa ja temps la Comissió de Setmana Santa de Mataró va acordar amb l'Institut Municipal d'Acció Cultural que atès el gran volum d'actes de Setmana Santa així com de Sant Jordi, el que es faria seria complimentar-se mútuament.

És a dir, la Comissió de Setmana Santa, tot i ésser enguany el 25è aniversari de la restitució de les processons a la ciutat i ésser Mataró la ciutat que acull el Congrés Català de Confraries, va acordar que modificaria el recorregut i l'horari de la Processó General de Divendres Sant per tal que a l'endemà la plaça de Santa Anna i la Riera poguessin acollir tots els actes de Sant Jordi.

En aquest sentit i des de la gran voluntat de participar a la rica i diversa vida associativa de la ciutat de Mataró, la Comissió va acordar que la Processó General de Divendres Sant sortirà a les 18:30 de la Basílica de Santa Maria, recorrerà els carrer Nou, La Riera, Argentona, Torrent, Sant Josep, La Riera i conclourà al a Basílica de Santa Maria. 

Aquest recorregut permetrà també veure la magnitud d'aquesta processó tant al Torrent com al Carrer Argentona, i acollirà la clausura a la mil·lenària Basílica. En relació a les tradicionals Trobades - i que es el simbolisme del retrobament- les confraries les podran gaudir i commemorar a la plaça de Santa Maria.

El Institut Municipal d'Acció Cultural, així com d'altres serveis de l'Ajuntament estan treballant en el Pla d'Emergència de les Processons juntament amb la Comissió de Setmana Santa  per a que tot es pugui celebrar amb total normalitat tant per a confrares com a públic assistent.  
Imatge A.G. Cantador: Sant Cris de l'Agonia entrant a la plaça Santa Anna.

Imatge A.G. Cantador: Detall  de la Processó del Silenci de Dissabte Sant al barri dels Molins.
La Processó del Silenci que es realitza Dissabte Sant, i que coincideix amb la Diada, es realitza entre els barris de l'Esperança, Molins i Cirera, per tant en un altre magnífic indret de la ciutat i que connecta l'antic Cementiri dels Caputxins, les seus de la Confraria del Sant Sepulcre, la Casa Germandat de la Soletat, el Convent de les Carmelites i el barri de Cirera.

A part de la Processó General, i que és la més multitudinària, la Comissió de Setmana Santa organitza una trentena d'activitats i processos durant la Setmana Gran del món confrare.

Notícies relacionades:

Potser t'agraden aquestes entrades