Presentació del Vè Congrés a Mataró

Tret de sortida per al Vè Congrés a Mataró



El dissabte 13 de novembre es va realitzar l'acte de presentació del Vè Congrés Català de Confraries i Congregacions de Setmana Santa a la sala d'actes de Caixa Laietana a Mataró.

L'acte va comptar amb la presència de més de 150 persones del món confrare català destacant la presència de representants de ciutats com Tarragona, Reus, Barcelona, Girona i Pineda, així com una nombrosa representació de les confraries, germandats i Armats de Mataró. 

A l'inici es va presentar un reportatge sobre la història de la Setmana Santa mataronina on es va deixà palès que es remunta a una tradició que a la ciutat començà al s.XVI - moment en el que hi ha la primera presència documentada -, i també el moment actual que viuen les processons a la capital del Maresme convertint-se en un fenomen de masses.

Va comptar amb la destaca presència del sr. Ricard Navarro,director de l'Obra Social de Caixa Laietana, el sr. Xavier Sirolla, president de les Confraries, Congregacions i Germandats de Catalunya, Msn. Gregori Manso Delegat Diocesà de Germandats i Confraries, Msn. Vicenç Mira, consiliari de la Comissió de Setmana Santa, el sr. Josep Jubany, Director del Vè Congrés de Confraries, Congregacions i Germandats i l'Alcalde de Mataró el sr. Joan Antoni Baron i Espinar.
També es va presentar el logo del Vè Congrés  que serà la imatge corporativa i com es va explicar, està carregat de simbolisme confrare i amb el crismó que denota la presència de la comunitat cristiana a la ciutat al s. V. En relació al lema també es va comentar que serà "Setmana Santa, expressió de fe".

El Director del Vè Congrés va comentar les diferents activitats que es podran trobar durant els dies que duri aquest, i que serà del 25 al 28 de febrer del 2011, destacant-se una exposició a l'Ateneu de Caixa Laietana sobre el passat confrare de la ciutat de Mataró, la presentació d'un llibre-catàleg sobre la història de les confraries i processons, un concert de bandes, una desfilada dels Armats de Mataró,  un concert del Miserere de Msn. Blanch amb algunes obres inèdites, i tot un seguit d'activitats culturals i d'oci, així com les conferències, tallers i taules rodones