dimecres, de setembre 15, 2010

Imatge del V Congrés de Confraries

El V Congrés de Confraries, Congregacions i Germandats de Setmana Santa ja té imatge corporativa. 

El proppassat divendres es va reunir el Comitè Organitzador del Congrés i va començar a treballar en el contingut i les activitats que es realitzaran. 
En aquesta sessió es va decidir la imatge corporativa del Congrés un Crismó d'una tomba cristiana de Mataró amb un primer terme d'una corona d'espines símbol de la Passió de Jesús.
La idea original era un fotomuntatge amb una imatge real del Crismó de la tomba mataronina amb una corona d'espines també real. Després de diverses modificacions es va acceptar aquesta imatge dibuixada amb aquarel·les de color morat, color característic de la Setmana Santa arreu del territori, juntament amb el negre.
A la imatge també es pot apreciar  unes petites marques de color marronós, que s'associa amb el color de la sang quan s'asseca i d'aquesta manera es dóna una expressió de patiment al que simbolitza la corona d'espines. Tanmateix és el color que desprenen algunes espelmes en les processons, per tant es pot interpretar com el pas de la sang a la llum en aquesta linealitat més subjectiva.
També, al marge  esquerra es pot apreciar la marca de dos dits, que simbolitzen una mà que s'apropa cap a la creu.

El lema escollit per al Congrés va ser Setmana Santa Expressió de fe, perquè més enllà de la tradició històrica, el tema cultural associat amb la modernitat a les processons, desfilades, activitats, així com d'altres expressions, és una expressió de la fe que gent que ho celebra, processiona, participa i ho viu.