Moments de Setmana Santa. Processó de Dissabte Sant.


Processó del Silenci
La darrera de les processons a Mataró és la del Silenci que se celebra el Dissabte Sant. Com es tradició en aquesta es processiona la Verge de la Soledat que va al darrera del Sant Sepulcre i que surt del cementiri dels Caputxins davant la Parròquia de l'Esperança fins a  la Parròquia de la Sagrada Família al barri de Cirera.
És una processó força emotiva perquè tanca tota una setmana de més de 30 activitats, desfilades i processons i es preparen els confrares per a la Resurrecció en el Diumenge Sant.  En aquesta processó a més, molts representants d'altres confraries i germandats acompanyen amb els seus estendarts la comitiva de la processó tot mostrant la unió de les confraries i el treball conjunt entre elles. També van acompanyar msn. Ramón Roca de la Srda. Família que és conciliari de la Confraria de la Soledat i el msn de l'Esperança.
Enguany aquesta Processó va ser més participada de l'habitual ja que hi havia més públic assistent que en d'altres ocasions així com a penitents que hi participaven.


 La Processó estava organitzada per la Confraria del Sant Sepulcre i la Confraria de la Soledat, la qual està formada en la seva totalitat per dones.
Durant el recorregut es van poder veure diverses aixecades i xicotades del passos, i van estar acompanyats per la banda de música de la Confraria de la Soledat.  
Tres moments interessants a destacar: el primer el tradicional Encuentro entre els dos misteris al carrer de l'Esperança davant la Casa Germandat del Sant Sepulcre, el segon al costat del Convent de les monges que van dedicar algun cant al pas de la Processó, i el moment final a la Casa Germandat de la Soledat.



Fotos i imatges: Antonio Gómez C.

Potser t'agraden aquestes entrades