Processó de la Coronació de la Verge 2010

Malgrat el mal temps el barri de Cirera va poder gaudir de la Processó de la Coronació de la Verge.


La Coronació de la Verge és una processó que celebra l'aniversari de l'arribada de la Verge de la Soledat al barri Mataroní de Cirera a través de l'acte de la seva coronació.
La població que viu i es relaciona en aquest barri de sempre s'ha sentit molt indentificat amb la Verge de la Soledat i s'ha implicat i entregat tant en la Confraria, composada únicament per dones, com en els actes processionals que aquesta organitza.
Imatge AGC.: La Processó a la Carretera de Cirera.
Tot i que no és una processó de Setmana Santa, és la processó més imminent a aquesta setmana de celebració de Passió i Resurrecció de Crist, i sempre s'ha considerat com la primera processó.
Una de les característiques més característiques d'aquesta Processó és l'orografia del barri de Cirera que fa que hi hagi moltes pujades i baixades amb fortes pendents i que són superats amb escreix per les dones portants del pas de la Verge. l'Explemple més clar és la puja del carrer Torrent de la Pòlvora, que des de fa ja alguna anys s'intenta pujar corrent. Imatge: AGC. Pujada del Torrent de la Pòlvora
Aquest any la Processó ha comptat amb el handicap de la pluja, però malgrat això, la Confraria va decidir processionar la imatge i poder celebrar amb els seus confrares i veïns d'aquesta.
Com sempre, la processó va estar acompanyada per la banda de tambors i de cornetes de la Confraria que va tocar diverses peces de música sacra i marxes processionals.
Durant el recorregut es van sentir saetes i com alguns veïns/nes dedicaven poesies des dels balcons engalanats al pas de la Soledat.

Imatge AGC.: les dones portants aixequen el pas de la Verge davant la seu de la seva Confraria.
Imatge AGC.: El públic, malgrat la pluja, continua la processó i anima a les portants i vitoreja a la Verge.
Imatge AGC.: El pas de la Soledat

Imatge AGC.: Una veïna del carrer Immaculada dedica una poesia a la Verge de la Soledat.

Més informació sobre la Confraria de la Soledat aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades