MOMENTS PROCESSÓ DEL SILENCI

PROCESSÓ DELS SILENCI MOLT PARTICIPADA. EL TEMPS DÓNA UNA TREVA.
El temps al final va permetre que la imatge del Sant Sepulcre pogués sortir en processó aquest any. Totes les confraries han pogut processionar les seves imatges en alguna de les processons que s'han fet durant la Setmana Sant. Només mancava la del Sant Sepulcre, el crist jacent o mort, que surt en processó també amb la seva Mare, la Verge de la Soledat el dissabte Sant en la Processó del Silenci.

És la darrera processó de passió que es celebra a la ciutat de Mataró i, malgrat el mal temps durant tot el dia, al final es va poder fer la processó des de l'Esperança, passant pel barri dels Molins i acabant a la seu de la Soledat al barri de Cirera.


Foto: Representants i acompanyats d'altres confraries i germandat.
Foto: Els portants del Sant Crist de l'Agonia amb la creu.Foto: El tro del Sant Sepulcre, amb la tradicional Palma.
En aquesta processó es va poder veure, per un costat les ganes dels portants i músics en sortir al carrer -ja que no ho varen poder fer el divendres Sant, i d'altra banda les ganes de molta gent de viure la darrera processó. Es van poder veure pel públic molts germans i confrares d'altres germandats i confraries, ja que anaven identificats amb la medalla de la seva confraria, i també es va poder veure carrers plens de públic. Un exemple a destacar va ser al carrer de l'Esperança, on té la casa germandat el Sant Sepulcre, on el carrer estava ple de gom a gom, i els veïns i veïnes s'amuntegaven als balcons i finestres.

Foto: La imatge del Sant Sepulcre a l'entrada al carrer de l'Esperança.Foto: El Pas de la Soledat.
Foto: La Verge de la Soledat.
A la processó també van participar representants d'altres confraries i els rectors de l'Esperança i de la Sagrada Família, donant suport i acompanyament a les confraries. La música la va posar la banda de tambors i cornetes de la Germandat de la Soledat, que va tocar diverses peces de música segons el pas de processó de les portants de la Soledat, en la seva totalitat dones.

Aquesta processó també és important perquè és de recollida, de retrobada entre tots aquells i aquelles que estant molt de temps preparant les processons a la ciutat, i en aquesta donen suport a les confraries que tanquen la Setmana Santa, ja que un cop acabada aquesta, tothom es dirigeix a celebrar i preparar-se per la Pàsqua. En la boca de tots: tant de bo puguem tornar a sortir l'any que ve.

Foto: La banda de tambors i cornetes de la Soledat
Foto: Moment de la pujada del carrer de l'Esperança.

Potser t'agraden aquestes entrades