MOMENTS PROCESSÓ DE DIJOUS SANT


MASSIVA PROCESSÓ DE CERDANYOLA

No eren l'hora de començar la Processó quan al davant de la Parròquia Maria Auxiliadora ja no es podia ni entrar ni accedir al carrer Puig i Cadafalch. La gran concentració de gent, oferea una manta de caps que es podien veure que arribaven fins a la cantonada del carrer Rosselló.
Els guies de les confraries ho van tenir difícil per a poder fer entrar els Passos de Misteris a la plaça, ja que aquest és el moment més esperat.
A les nou de la nit entrava La Verònica que se situava davant de la Parròquia per a esperar el pas de la Mare de Déu de l'Esperança que baixava pel carrer Gatassa, ja que surt del pati de Maria Auxiliadora. Acte seguit el Nazareno sortia a mans dels costaleros i la banda de música li tocava l'himne de Setmana Santa. Al Nazareno se li va posar la creu al carrer i va arrencar una Saeta des d'un dels balcons.
Després de fer-se les referències entre les imatges, se sentien de fons els tambors dels armats que començaven la marxa. Va començar la Processó.
La Processó va continuar amb el seu ritme podent-se veure durant el recorregut les chicotadas des costaleros de Jesús, així com les diverses combinacions de passos i endavants i endarreres del pas de pal·li de la Mare de Déu.
Ambdues imatges, el Nazareno i l'Esperança varen pujar oferint tot un espectacle als assistents en el carrer Major, moment molt emotiu pels confrares de la Hermadad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, fent tot un esforç emotiu d'apreci cap a les seves imatges i a la gent del barri a la qual pertanyen.
La Verònica va estar forçament acompanyada pels confrares i ex-alumnes de Col·legi Salesià, ja que també es una imatge molt apreciada en el barri de Cerdanyola. La Verònica va anar acompanyada per la Banda de Tambores y Cornetas de la Verònica.
Els Armats van ser una novetat en aquesta processó i van obrir la processó pels carrers del barri, que van oferir els seus quadres durant tot el recorregut.
La gran característica d'aquesta processó d'ahir va ser que va ser curta, en relació a d'altres anys que superava les 7 hores de processó, i que va ser més massiva que mai.
Durant tota la processó, com a característica d'aquesta processó és l'entrega de la gent del barri cantant Saetes, aclamant els costaleros i costaleras, victorejant a les imatges i aplaudint els esforços i els himnes de les bandes de Música, com la del Nazareno y la Esperanza que va oferir un repertori d'himnes i cançons com la de costalero, o la Saeta.

Foto: El Conciliari, Msn.Jordi Espí donant la benedicció als costaleros y costaleres abans de la Processó.Foto: Armats de Mataró.Foto: Joan Antonio Barón dona el toc d'inici a caminar a la Verònica.Foto: L'Esperança.Foto: Un Saetero cantant a la Verge de l'Esperança.Foto: Detall de la banda de música amb els portants

Potser t'agraden aquestes entrades