MARIA AL PEU DE LA CREU

Malgrat no començar oficialment la Setmana Sant, la Setmana Santa. Les confraries i les germandats d'arreu de Catalunya s'afanyen per treure les seves imatges al carrer i processionar-les. Un bon moment és el divendres de Dolor, divendres abans del dia de la Passió, i sobretot per poder treure a la Mare de Déu dels Dolors, patrona de moltes confraries, i imatge molt venerada al tot el territori.
La ciutat de Mataró no es va quedar al marge, i la confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors va celebrar el divendres de Dolors, traient al carrer la imatge titular de la seva confraria de la Basílica de Santa Maria de Mataró.
En una processó dominada per la llum de les espelmes, el negre com a color imperant, i un silenci només trencat per la banda de tambors i cornetes o alguna espontània Saeta es va celebrar la Processó d'ahir.
El recorregut va ser des del Centre de la ciutat fins a la casa germandat de la confraria al barri de Rocafonda. En aquest barri es van fer alguns passos processionals en homenatge a la Mare de Déu a la cantonada del carrer de Pablo Picasso, i es van sentir diverses Saetes cantades des dels balcons dels carrers dels barri. Acte seguit va finalitzar la processó davant de la seu de la germandat amb una plegària per a tots els i les presents.

Vieue a continuació algunes fotos cedides per Antonio Gómez Cantador, amic i col·laborador de la Comissió de Setmana Santa de Mataró. .


Potser t'agraden aquestes entrades