EL PRENDIMENT

AMUNT, EL CAPTIU TORNA A FER LES ESCALETES

Foto: Jesús Captiu. Foto cedida per Santiago Flores.


Foto: Jesús Captiua la plaça Santa Maria de Mataró.


Després de 10 anys de la Processó del Prenidment, no hi ha cap mena de dubte ni per a la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors, que és qui l'organitza ,ni per a ningú. El moment més esperat per a molts i moltes és el tram de la pujada de les Escaletes. És en aquest moment on els i les portants del pas de tron de Jesús Captiu agafen forces i pugen a corre-cuita aquest carrer del Centre de la ciutat de Mataró.


Són moments d'emotivitat, moments de nervis, moment d'efervescència col·lectiva on afloren els sentiments dels presents. S'afegeix a més que la banda de tambors i cornetes de la cofradia marca un ritme accelerat, més fort que mai, que resona pels carrers i que el públic apladeix i votereja, tot donant forces a aquest sobreesforç que fan els i les portants.


La processó va començar a l'hora prevista amb l'escenificació del Prendiment per part d'alguns confrares, on Judes ven a Jesús amb un petó i és apressat. Jesús és captiu.

És un moment de preparació per a aquesta processó que tan ha arrelat a la ciutat de Mataró, i que aquest any a més, va comptar amb la lectura d'una poesia en directe per part del poeta Antonio Fernández, y amb la Saeta de Joan Manuel Serrat interpretada per la Banda de Barcelona.

La plaça de Santa Maria semblava el Divendres Sant, on els germans i els confrares omplen de gom a gom la plaça. En aquest cas era el públic que es va concentrar per veure l'escenificació, i la plaça va quedar petita.

La processó va començar i va ser acompanyada per representants de diverses confraries i germandats de la ciutat de Mataró i d'altres ciutats importants del panorama de la Setmana Santa catalana. Entre aquests, cal destacar en Manuel Zamora, president de la Congregació de Germandats i Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona.


Foto: Els i les portants esperant les ordres del capataç per aixecar el pas de Jesús a la Riera. Foto: La Creu de Guia, els estandarts i Jesús Captiu al fons.

Abans de la pujada de les Escaletes, el capataç del pas va convidar a en Joan Antoni Barón, Alcalde de Mataró, a donar l'ordre per aixecar el pas als i les portants. El va convidar perquè va dir que volia fer-lo partícip, com un més, d'aquest moment, i en mostra de gratitud també per la seva presència.

Un altre moment també a destacar va ser l'entrada, cal al final de la processó, a la plaça de Santa Maria en un moment on tocaven les campanes de fons, i els portants van fer una entrada preparada amb tots els confrares per donar fi a la processó i abans d'entrar a la Basílica de Santa Maria que acolliria a tots i totes els que van participar i agrair el haver pogut compartir aquest moment de recull, de nervis i d'oració amb Jesús Captiu, en el seu dia, el dia del Prendiment.

Foto: Detall de Jesús Captiu

Potser t'agraden aquestes entrades