MATARÓ ACOLLIRÀ EL 2011 EL CONGRÉS DE CONFRARIES DE SETMANA SANTA

Mataró serà la ciutat que acollirà el 2011 el V Congrés de Germandats, Congregacions i Confraries de Setmana Santa de Catalunya.


Aquest dies s’ha celebrat a la ciutat de Reus el IV Congrés Català de Germandats, Congregacions i Confraries, organitzat per l’Agrupació d’Entitats de Setmana Santa de la mateixa ciutat. En aquest congrés han participat representants de les diferents entitats relacionades amb la Setmana Santa d'arreu d Catalunya, les illes Balears i Perpinyà per tal de poder debatre el present i futur de la Setmana Santa Catalana, així com tot una sèrie de temàtiques en relació a aquesta a través de comunicacions, ponències, conferències i taules rodones; així com tot una sèrie d'activitats religioses i culturals centrades en la ciutat de Reus durant els dies del Congrés. El Congrés ha comptat entre d'altres, amb membres del comitè d'honor com el mateix Conseller de Cultura, sr. Joan Manuel Tresserras, el president del Parlament de Catalunya, sr. Ernest Benach, el president de la Diputació de Girona, sr. Josep Poblet, o el mateix Alcalde de la ciutat, el sr. Lluís Miquel Pérez; així com d'altres personalitats considerables del món confrare català.

Foto: Detall dels representants de Mataró en l'acte de presentació al Teatre Bartrina de Reus.

En Francesc-Xavier Sirolla, president del Congrés, ha introduït la candidatura de Mataró com la única, i una opció que feia anys que se cercava per la singularitat de la Comissió de Setmana Santa de Mataró. Foto: Introducció per Francesc-Xavier Sirolla.

Foto: Moment de la presentació de la candidatura per Josep Jubany.

En Josep Jubany, en nom de la Comissió de Setmana Santa, ha felicitat l’organització del Congrés i ha recordat la importància de les processons tarragonines en l’escenari català, i ha presentat Mataró com a propera ciutat, ja que el 2011 coincideix amb els 25 anys de recuperació de les processons a la ciutat, pel grau de maduresa, nombre d’activitats i bona integració de diferents elements processionals, cultural i religiosos que es donen a la ciutat de Mataró.

Acte seguit s’ha presentat un vídeo introductori de la ciutat de Mataró i la Setmana Santa actual mataronina.

La darrera persona en intervenir ha estat en Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró i ha fet un discurs sobre la importància de ciutats com Reus i Mataró, ciutats mitjanes de Catalunya, no només en l’àmbit religiós i cultural, sinó en moltes altres dimensions.

Ha explicat de forma breu, la història de les processons de Mataró, que han esdevingut un factor de singularitat, d’integració, i també d’expressió religiosa, cultural, i tradicional de la ciutat, d’una ciutat que també celebra un mil·lenari com el de la Basílica de Santa Mataró. Ha estat un discurs fortament aplaudit per tots els presents.

Foto: Josep Jubanys, i Joan Antoni Barón amb Francesc-Xavier Sirollla en el moment de l'aclamació dels presents.
Després, en nom de tots els presents, en Francesc-Xavier Sirolla ha donat el relleu a la ciutat de Mataró, agraint-los el seu compromís i oferir-la com a punt de trobava.
Foto: Foto de grup dels representants del comitè organtizador i alguns dels representants de les confraries tarragonines.

Potser t'agraden aquestes entrades