PROCESSÓ DE DIJOUS SANT.-

PROCESSÓ DE DIJOUS SANT AL BARRI DE CERDANYOLA DE MATARÓ


La Processó de Dijous Sant va estar organtizada per la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza i la Confraria de la Verònica, ambdues confraries del barri de Cerdanyola de Mataró.

A la Processó van sortir els Misteris de la Verònica, de Jesús Nazareno i la Mare Déu de l'Esperança.

Acabats els Oficis a la Parròquia de Maria Auxiliadora arribava a davant de la Parròquia el Pas de la Verònica acompanyat per la Banda de Tabors i de Cornetes de Mataró, que venia en processó des del Col·legi dels Salesians.


Al mateix moment entrava al carrer Puig i Cadafalch el Pas de Pali de la Esperança que va sortir del Pati de la Parròquia, després que la Banda de Tambors i Cornetes dela Hermanda toqués l'himne processional a la Mare de Déu.


Un cop que els dos Passos estaven al carrer, i quan va començar a sortir la gent dels Oficis, feia la seva sortida el Nazareno acompanyat d'un gran silenci, que va ser trencat per la banda de cornetes i tambors i pel públic després que el capataç del Pas ordenés aixecar -lo.

La concentració dels tres Passos davant de Maria Auxiliadora va ser un dels moments més esperats d'aquesta Processó, ja que l'any passat no es va poder fer la Processó de Dijous Sant per culpa de la pluja. El carrer Puig i Cadafalch i el carrer Gatassa estaven plens de gom a gom.

Acte seguit, nazarenos, acompanyants, portants, costaleros, iniciaven la processó, que va comptar amb la presència de membres d'altres entitats i germandats de la ciutat de Mataró, alguns dels quals com la de la Germandat de la Soletat, i la de Jesús Captiu i Verge del Dolors, que van voler-ho fer amb els seus estandarts.

El gran nombre de població concentrada davant de Maria Auxiliadora, i el ritme lent característic d'aquesta Processó, van acompanyar tot el tram del carrer Puig i Cadafalch, on es varen sentir algunes saetes i aplaudiments i ànims per als portants i costeleros.

Al voltant de les 9 de la nit les temperatures varen baixar fins als 7º i va ser la tònica que va acompanyar la Processó, una gran nit freda, molt freda, cosa que va fer que molta població que espera al tram final de la Processó es concentrés en el tram intermig.

D'altra banda, la Processó es va trobar amb alguns problemes en el carrer Maria Auxiliadora, sobretot per les dificultats físiques que presentava el cablejat públic d'aquest carrer per al Pas de Maria de l'Esperança, que varen ser soltentats pels portants, i això va fer relentir una mica més la Processó.

Al arribar a Maria Auxiliadora el Pas de la Verònica va continuar en Processó cap al Col·legi Salesià, i els Passos de Jesús de Nazareno i l'Esperança van anar fins a la seu de la seva Casa Hermandad on el Consiliari Msn. Jordi, va dedicar una oració a cada imatge i es van sentir Saetes de Carlos Delgado.

Al final de la Processó es va realtizar, passada la una de la matinada, l'emotiu Encuentro entre la Mare i el Fill. Els i les costaleros, després d'una llarga Processó varen treure els darrers esforços per a donar un alt component a aquest acte, que s'ha convertit en tot una tradició al finalitzar les Processons a la ciutat.

Potser t'agraden aquestes entrades