MARIA AL PEU DE LA CREU.


La processó del divendres de Dolors, enceta les processons de la Setmana Santa de Mataró.
Els ?costaleros? de la Verge dels Dolors van portar ahir la imatge Maria en un respectuós silenci, i en rigorós negre en respecte a la Mare. Només s?escoltava la música de la banda de trompetes i cornetes de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, que va acompanyar tota la processó des de la Basílica Parroquial de Santa Maria fins a la seu social de la Germandat al barri de Rocafanda.

La processó va començar molt puntualment, a dos quarts de set de la tarda, agafada a pols pels ?costaleros? des de la porta de la Basílica i va acabar davant de la Casa Germandat prop de la mitjanit.
Durant el recorregut hi va haver molta afluència de públic, sobretot a la part final de la processó al barri de Rocafonda. En aquest barri es van poder sentir diverses ?saetes?. En una d?elles es demanava cantant a la Mare de Déu dels Dolors, que donés salut al ?cantaor? per poder tornar a veure la cara de la Verge el proper any. També es va poder veure algunes figures i alçades que realitzaren els ?costaleros? a veu del seu capataç.
Un moment de la processó al carrer de Sant Francesc d'Assís.

La Verge dels Dolors al peu de la Creu.


Imatge dels "costaleros" a veus del capataç pujant pel Portal de Valldeix.
Imatge del Pas de la Verge dels Dolors efectuant un gir.
Un grup de costaleros després de la processó recollint el pas.

Potser t'agraden aquestes entrades