Presentació Cartell Setmana Santa de Mataró 2025

El dissabte 8 de febrer a les 6 de la tarda, va tenir lloc a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró, la presentació del cartell de Setmana Santa de Mataró 2025.


Manel Riera en la seva condició de president de la Congregació dels Dolors, juntament amb el rector de Santa Maria Mossèn Jaume Moyà, van donar la benvinguda als presents a l'acte.  


Seguidament la vicepresidenta de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, Rebeca Marín va presentar l'acte i va portar la conducció del mateix, saludant els presents entre els quals es trobava l'Alcalde de la ciutat,el President de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i el Director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries, juntament amb presidents i representants de totes les confraries de Mataró que van abarrotar la Capella dels Dolors.



Rebeca Marín va donar lectura de l'explicació que l'autora del Cartell, Estefania Recio-García va fer del mateix, definint-ho de la següent manera:

"Partint d'aquesta base (la Pasqua), he volgut plasmar Crist en el seu primer moment de solitud en aquest tercer dia, caminant d'esquena, en una postura amb la roba caiguda des de l'espatlla, on es pogués apreciar encara que és un home, però on la seva figura va prenent poder. Avançant cap a la llunyania per finalitzar la seva missió de fer-nos saber que ha ressuscitat, fer-nos creients al 100% de la seva paraula i que des d'aquí som nosaltres els que hem de continuar amb l'evangelització.
A la dreta de la imatge he volgut detallar alguns símbols de la passió: l'olivera de l'hort de Getsemaní (on comença la mateixa), la corona d'espines i els claus de la creu, en un terreny més fosc i àrid. Signes de la mort.
I a l'esquerra de la imatge el cos en forma de pa, la sang en forma de calze i un atuell com a exemplar d'un dels seus miracles, el dels casaments de Canà. Tot això envoltat de verdor i flors: la Vida.

'Jo sóc el Camí, la Veritat i la Vida'."


Un cop presentat i explicat el cartell va prendre la paraula el Pare Josep Mascaró que va ressaltar la importància que té el fet que les confraries no es quedin a la creu i avancin fins a la Pasqua.