Mataró acomiada a mn. Jordi Illa



La Basílica de Santa Maria ha acollit el dilluns 23 de gener la Missa  Funeral per acomiadar i pregar per mossèn Jordi Illa. 

Jordi Illa era fill de Mataró, actualment era rector de la Basílica de Santa Maria, però havia tingut una vida de missió pastoral en parròquies salesianes, a Tàrrega, Vilassar de Dalt i des de feina des del 2017 estava vinculat a Mataró en tant que rector de Maria Auxiliadora. Va ser cridat a la casa del pare el proppassat divendres 20. 

La jornada del dia de comiat ha començat amb una vetlla de cos present a la capella del Sagrament a partir de les 09.00 de matí. Mentre els campaners de la Basílica han tocat a difunts tot el matí dedicat al comiat del seu rector. També han anunciat l'arribada del Bisbe Auxiliar de Barcelona i d'altres diàlegs de campanes per a anunciar la diada. 

Després d'una oració conjunta de tots els preveres presidida pel Bisbe Auxiliar de Barcelona, Msn. Javier Vilanova, s'ha donat per iniciat la processó d'entrada a la Basílica on 6 amics de mn. Jordi Illa han portat a espatlles el fèretre i darrera d'ell tot el Consell Pastoral. 

La Missa funeral ha estat presidida per Msn. Vilanova acompanyat del Vicari Episcopal de Barcelona, el Vicari Espiscopal del Bisbat de Solsona, el rector de  Tàrrega, l'Arxiprest de Mataró, els 4 rectors de les parròquies de Mataró, 24 preveres mes de diferents municipis i  5 diaques. 

La Basílica  s'ha quedat petitat ja que s'ha omplert de familiars, amics de Mataró, amics i veïns de Vilassar de Dalt, de les parròquies de Mataró, del món cultural i associatiu de la ciutat, també germanes de les comunitats Franciscanes dels Sagrats Cors, de les clarisses Caputxines i Carmelites descalces, així com l'Alcalde de la ciutat i diferents regidors, o membres de les confraries i germandats amb qui mn. Jordi tenia estreta relació. 

Msn. Vilanova durant a homilia ha recordat la vida de mn. Jordi el seu pas per diferents parròquies on en totes ha estat un bon pastor. Ha fet un repàs de com feia uns dies va poder estar amb ell i conèixer la realitat de Mataró, la seva festa, les seves entitats i la quantitat de projectes que volia començar. 

A la part final hi ha hagut el parlament d'Ana Vicaria en nom de María Auxiliadora i d'Eulàlia Puigderàgols com a representant de la comunitat de la parròquia de Santa Maria. 

Les despulles de msn. Jordi Illa descansen al cementeri dels Caputxins de Mataró. 











Més imatges:

Altres notícies:


Potser t'agraden aquestes entrades