El Prendiment de Jesús



La tarda del diumenge de Rams va començar amb l'escenificació del Prendiment. Un acte sagramental que torna al carrer al seu emplaçament sempre abans de la tradicional processó que porta el mateix noms. 

És un acte sagramental  ple de simbolisme que recull el moment on Judes traeix a Jesús davant el Sanedrí, com li fa el petó per assenyalar qui és, com posteriorment es captiu i apressat, i els seus deixebles el deixen sol. 

La plaça de Santa Maria va estar en complet silenci mentre escoltaven el relat i apreciaven el moment de la teatralització per part dels membres de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. Moment que van omplir de forta emoció als membres de la germandat i també als assistents. 

Va comptar amb la presència de Monsenyor Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona així com tots els membres de la confraria i d'altres germandats. 

Acabat el prendiment, el poble fa entrega de Jesús als soldats romans per a que sigui portant davant Ponç Pilat per demanar-li el jutgi. En aquest moment van entrada els Armats de Mataró, soldats de pau. 

Comença la Processó del Prendiment...


Més informació: 




Potser t'agraden aquestes entrades