Cartell de la Setmana Santa catalana


Avui dimecres de Cendra comença  formalment la Quaresma. Un temps de preparació, de convivència, de formació i de transició cap a la celebració de la Setmana Santa i celebrar el triomf de la vida amb la Pasqua.


Aquest dia tan significat la Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats fa públic el cartell  conjunt per aquesta Setmana Santa 2022 a Catalunya. També en els propers dies es veuran cartells de multitud d'actes i processons que s'aniran presentat arreu del país. 


La Quaresma i la Setmana Santa com a tal, son un temps de preparació i celebració, però també són un revulsiu cultural, d'expressions populars, de reviure tradicions que es manifesten d'una amalgama molt plural. 


Molts  d'aquests actes i tradicions han anat evolucionat amb el temps però es remunten molt segles ençà formant part de la quotidianitat, dels entorns familiars, culturals... i també identitaris. 


Una de les característiques de la tradició catalana és aquest factor i també la gran pluralitat d'actes que omplen arreu.  Per això, aquest any 2022,  la fe, la tradició i la cultura es fan presents. Recuperen o sembla ser recuperaran els espais públics, el carrer, després d'un temps de restriccions i l'efecte de la situació pandèmica.  Un temps on hi ha hagut Setmana Santa i Pasqua, però s’han viscut diferent a com s’havia fet fins el moment


I aquesta és la voluntat d'aquests cartell donar color, donar vida i recollir en forma de text una munió dels formats i expressions que s’espera omplin Catalunya a partir d'avui i fins a Pasqua.  Una manifestació d’un poble que s’expressa de mil formes en cada poble i ciutat de Catalunya, però amb l’únic missatge que és la Passió, Mort i Resurrecció de Nostre Pare Jesús.


A més, la imatge del cartell expressa una corona d'espines, símbol de la passió i un ram d'ametller, que té el simbolisme associat amb el primer arbre que floreix i associat tradicionalment a la vida.  Al fons un sant sepulcre buit i una creu del calvari es va fonent per a donar el missatge de la vida. 



Benvinguda Quaresma 2022!



 

La Coordinadora Catalana 

La Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats de Catalunya fa un pronunciament sobre la propera Setmana Santa 2021.



La Coordinadora és un òrgan de suport, debat i treball de diferents agrupacions de pobles i ciutats catalanes amb relació a la Setmana Santa. 



Des de l'any 2000 es venen coordinant per tal de fer un congrés català cada dos anys.


En aquesta coordinadora hi ha presència - entre d'altres-  de representants de les Agrupacions de confraries i comissions de ciutats com Tarragona, Lleida,  Perpinyà, Reus, Valls, Tortosa, Girona, Barcelona, la Selva del Camp i Mataró. 

 

Més informació i notícies: 

 

Potser t'agraden aquestes entrades