Coneixes la Confraria del Sant Sepulcre?

 La confraria del Sant Sepulcre es va formar a la ciutat de Mataró l'any 1989, exactament a la zona de Molins-Torner.


Aquest mateix any va ser el primer any que la imatge del Crist Mort al seu sepulcre es va processionar per la ciutat després de a recuperació de les antigues processons. 

A la ciutat de Mataró ja existia a l'antigor aquesta imatge devocional, però aquesta nova confraria en va recollir el llegat intentat mantenir el tipus de vesta, el color negre i la gran palma. 

Tot i que la imatge de després de la Guerra Civil encara es manté a l'església de Sant Josep, van adquirir una nova imatge, pròpia i recollint la tradició religiosa catalana a través de l'art cristià d'Olot. 

Originàriament aquest Palma es realitzava a Sant Hilari de Sacalm, però darrerament és a Elx on es realitza de manera artesanal la monumental Palma Blanca a mans de l'artesà Francisco Serrano Valero.

El Sant Sepulcre es portat per homes i dones amb la vesta típica i tradicional de la ciutat de Mataró, que és amb camisa blanca i llaç negre al coll, sobreposat amb una túnica negra allargada fins als peus, i guants blancs.

La imatge del Sant Sepulcre acompanya a la resta de passos processional la Nit de Divendres Sant, però el dissabte en la Processó del Silenci és on te la seva processó acompanyat per la Mare de Déu de la Soledat que va al darrera del seu fill mort a la creu.

Aquesta processó es fa el Dissabte Sant des del cementiri dels Caputxins sortint de la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança i arriba fins al barri de Cirera, finalitzant a la parròquia de la Sagrada Família.  

A més, la confraria organitza una sèrie d'activitats al voltant de la diada de Tots Sant, on es fa un trasllat del seu local social fins a la parròquia del Cementi on està exposat uns dies. 

D'altra banda també organtiza la festa de la tardor del barri dels Molins, així com algunes activitats culturals en el barri. 

Te la seva Casa Germandat al carrer Creu Roja del barri dels Molins. 


Més informació:

Confraria del Sant Sepulcre


Previsualitza

Facebook   

 https://www.facebook.com/santsepulcremataro

Adreça  @  

santosepulcromataro@gmail.com   


Algunes imatges de la Confraria:








Potser t'agraden aquestes entrades