La Processó de Crist Rei a Mataró


El diumenge 21 es va poder celebrar la festa de Crist Rei a la ciutat de Mataró que va cloure amb una processó pels carrers del centre històric. 

L'acte va començar al Convent de l'Assumpció, conegut popularment com el convent de les germanes caputxines. 

Allà, mossèn Litus Ballbé va presider la Santa Eucaristia amb la participació del cor de les germanes dels sagrats cors de les escoles de Sant Josep.  Van assistir-hi famílies i també els membres i representants de les confraries, germandats i Armats de Mataró, així com els membres del Consell General de Confraries i Germandats de Barcelona, o d'altres confraries de Catalunya com Reus, El Vendrell o Sant Boi de Llobregat. 

Parlament del "Hermano Mayor" a la celebració
L'acte va ser organitzat per l'antiga Confraria de la Coronació d'Espines, que ara ha passat a dir-se Cofradía de Jesús Coronado de Espinas y María Santísima de las Angustías.  

Al final de la celebració el Hermano Mayor, José Montilla, va agrair l'assistència  a persones a l'acte, així com la bona resposta per part de tothom. Va posar l'accent que després de 22 mesos, la fe sortia al carrer.  

Acte seguir en nom de la Comissió de Setmana Santa es va recordar que les entitats mataronines no han parat. No comencen perquè des del primer moment de la pandèmia han seguit amb les activitats - de forma diferent- i amb un gran impuls a la solidaritat. Van animar a sortir amb alegria i manifestar que estem vius i que totes les realitats formen una gran família. 


Les imatges a l'interior del convent 

Acaba la cerimònia, els confrares i les confraresses es van concentrar a l'atri del convent per començar la processó. 

En aquesta ocasió es va convidar a participar de la Processó a la Diputació Infantil de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza  amb la imatge de Jesús Ressuscitat.  Tot un simbolisme de fer present els menors i les seves famílies amb el missatge del misteri de la fe, la resurrecció i més en la primera processó , en un acte de Glòria i amb la imatge que litúrgicament pot processionar durant tot el calendari a Catalunya (menys Dijous i Divendres Sant en alguns indrets).

La gent es va aplegar al tram de l'esplanada per veure sortir la processó que comptava amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Sagrada Família de Cornellà i també amb l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels, 

Vista de l'Esplanada moments abans

Creu de Guia davant el convent

La Coronació d'Espines sortint del convent

La Coronació d'Espines baixant pel carrer de Les Monges

Pas infantil Crist Ressuscitat

El recorregut de la processó connectà diferents punts notables dels temples cristians a la ciutat de Mataró. Per un costat el convent de les germanes Caputxines, passant per la Basílica de Santa Maria i acabant a Sant Josep. En el cas de Sant Josep, va acabar en el seu mati a tocar a la residència d'avis, per tal de posar de relleu tot el que han patit durant aquest temps avis, àvies, famílies i treballadores d'aquests centres. 

Durant el recorregut, les 3 quadrilles d'infants van anar fent els seus passos característics amb els sons, així com també va fer el misteri de la Coronació d'Espines. 

Arribats a Santa Maria, el seu rector, mn. J. Rodríguez va fer acte d'acolliment obrint les portes de la Basílica, agraint el petit homenatge a Maria i donant la benedicció als i les portants. 

Arriba del Ressuscitat a Santa Maria

Recepció a Santa Maria

El misteri de la Coronació d'Espines
Recepció a Santa Maria
Acompanyament de l'A. M. Costaleros de Castelldefels

Membres de la Coronació d'Espines

Aurada davant de Sant Josep

Representacions de Mataró a la processó. 

Els representants de les confraries mataronines a més, van acompanyar a la processó amb els seus estendards i banderes i amb l'assistència de presidentes i membres de les Juntes de Govern. 

Arribats a Sant Josep, mn. Litus Ballbé va animar a continuar amb el missatge d'alegria, explicar aquesta festa i sobretot a viure-la en família. També va tenir paraules d'agraïment per a tots els que han treballat per a mantenir viva la fe, l'esperança i han estat  al peu del canó en llocs com les residències. 

Acabats els parlaments, es van fer entregues de diplomes als més joves i petits que havien participat a la processó. 
Entrega de diplomes a la Diputació Infanil

Visita i finalització a la residència Sant Josep




Vídeo  i reportatge de de Mataró Audiovidual:


Potser t'agraden aquestes entrades