Coneixes la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors?

 



La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va néixer a l’octubre de 1986 amb la recuperació de les processons a Mataró.

 

Va recollir també la tradició mariana mil·lenària que existia a la ciutat, així com la voluntat de recordar l’advocació dels Dolors que havia estant tan present a través de la Venerable Congregació dels Dolors.  Gràcies a la voluntat que hi hagués una imatge de la Mare de Déu a les primeres processons va anar agafant forma aquesta germandat.


Des del 1993 està establerta canònicament a la Basílica de Santa Maria i té la seva Casa Germandat a l’Avinguda del Perú, al barri de Rocafonda.

 

L’any 1990 va fundar l’Agrupació Musical Captiu-Dolors, la qual encara és activa i participa de tots els actes processionals de la germandat, així com acompanyaments musicals a d’altres actes de la ciutat.

 

Actualment prop de 200 persones participen del seu seguici processional en els dos passos en els actes de passió.

 

Nuestra Sra. Dels Dolors és la titular de la germandat i va ser obra del malagueny Pedro Pérez Hidalgo al 1986. Va ser una de les darreres obres d’aquest escultor que la va tallar amb avançada edad.

 

La imatge de Jesús Captiu va ser realitzada per l’escultor imaginar sevillà Juan Ventura l’any 1988 i recull la tristor de Jesús quan es agafat a l’Hort de Getsemaní amb les esquenes endavant, els ulls sangonosos i amb les mans lligades.

 

Durant la Setmana Santa participa de la Processó General de Mataró, però també té d’altres actes propis com la Processó de Maria al Peu de la Creu el Divendres de Dolors, l’acte sagramental del Prendiment i la processó amb el mateix nom amb la col·laboració dels Armats de Mataró.  Així també organitza una Missa en honor a Jesús Captiu, una formació tríduum, un assaig solidari  i una exaltació.

 

En temps de Glòria també organitza la processó marinera del Carme amb motiu de la seva festivitat el diumenge més proper a la festivitat, així com la processó infantil al Nen Jesús de Praga.


Hemeroteca:

Més informació:


Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors

Previsualitza

Web

WWW

http://captiudolorsmataro.com 

Facebook     

https://www.facebook.com/captiudolors

Twitter

@CaptiuDolors

Instagram

@captiudolors

Canal 

https://www.youtube.com/CaptiuDolorsdeMataró 

Adreça  @

secregermandat@hotmail.com









  



Potser t'agraden aquestes entrades