Benedicció de les potències de Jesús Coronat d'Espines

 


El passat dissabte, abans de la festa de Crist Rei, la Cofradía de Jesús Coronado de Espinas y María Santísima de las Angustías  de Mataró, va procedir a beneir les potència de la imatge. 

Segons la confraria, aquesta és una de les novetats d'aquest any a nivell patrimonial, ja que han estat un encàrrec fet a un orfebre sevillà. 

A la iconografia religiosa, les potències són un atribut que porta la imatge de Jesús, tant des d'infant fins al seu martiri i resurrecció. 

Apareix ja en la tradició bizantina on s'associa a textos bíblics on es parla del regne dels cels com una nova Jerusalem que resplendeix.  Tanmateix, també simbolitzen la bondat, la beatitud i la veritat de Jesús, així com la seva plenitud i divinitat. 

També, en les representacions de la història de l'art, sobretot a partir de l'etapa carolingia i gòtica, es representa aquesta potència al sortint del cap de Jesús com els tres braços de la creu que es converteixen en la llum. 

A partir del s.XVI es va popularitzar en les representacions de la Setmana Santa espanyola, segons diferents fonts històriques, i anava amb de les sigles IHS, en llatí Jesús Home Salvador, però també acrònim de Jesús, amb relació a les tres primeres lletres, 


Veieu a continuació el moment de la  benedicció:



Potser t'agraden aquestes entrades