Una comunicació sobre el context de les confraries de Barcelona rep el premi "Don Antonio Baena Gómez" al congrés Internacional de Hermandades y Cofradías



 Aquests dies s'ha celebrat a Màlaga, amb motiu del centenari fundacional de l'Agrupació de Congraries i Germandats, el IV Congrés Internacional de Germandats i Confraries. 

En aquest congrés, entre d'altres ponències i comunicacions, es va presentar una comunicació sobre el context confrare actual de la província de Barcelona.

Aquesta comunicació va ser redactada per part de diferents persones del la delegació diocesana i de la Comissió de Setmana Santa  i es va realitzar un aproximació sociològica amb col·laboració de la Universitat de Girona per tal d'aportar altres elements acadèmics. 

En el grup de treball van participar també persones de Mataró. 

La comunicació va ser presentada el divendres 24 per part de Manuel Zamora. 

Aquest dissabte s'ha fet públic  el Comitè Científic del Congrés l'ha reconegut amb el premi "Don Antonio Baena Gómez" a la millor comunicació  científica  amb temàtica transversal presentada. 

El premi porta el nom de Don Antonio Baena, qui va el primer president de l'Agrupación de Cofradías de la Ciudad de Málaga, malagueny i impulsor de la creació de la primera institució d'aquestes característiques a Espanya.  Baena, també va ser un actiu per a que les confraries i germandats de Setmana Santa tinguessin reconeixement i espai en diversitat de fòrums. 

L'Agrupación de Cofradías de la Ciudad de Málaga inclourà la comunicació en una de les seves publicacions anuals. 

Potser t'agraden aquestes entrades