22 de maig, festivitat de Santa Rita


Avui 22 de maig és la festivitat de Santa Rita de Cascia, popularment coneguda com Santa Rita.

Existeix una tradició a Mataró d'anar a peu fins a l'ermita en aquesta diada. Una ermita dedicada a aquesta Santa protectora i patrona del veïnat de Santa Rita de Mataró.

Des de la comunitat de Santa Rita, compartim la seva pregària per a la ciutat de Mataró, especialment per aquelles persones que pateixen les conseqüències de l'epidèmia, o per aquelles persones que ens han deixat, que preguem descansin en pau amb el Senyor Ressuscitat.

Santa Rita està considerada com la Santa de les coses impossibles i causes perdudes, juntament amb Sant Judes Tadeu, i  protectora de les persones víctimes de la violència domèstica

L'ermita actual és esmentada a l'any 1066,  construïda sobre una vil·la romana i que va ser reconstruïda als anys cinquanta d'aquest segle. Inicilament podria ser dedica a Sant Sadurní i segles després a Santa Rita. 

Podreu veure imatges de l'ermita, contactar amb la comunitat de Santa Rita, o saber-me molt més al seu espai de facebook: https://es-es.facebook.com/ermitasantarita.mataro/

Us animem també a llegir la reflexió i oració de mn. Balauder aquí, així com l'explicació que fa de la vida de la Santa.