Divendres de Dolors, activitats per avui.

 


La tradició catalana sempre ha assenyalat el Divendres de Dolors com dia d'inici de la Setmana Santa. Arreu es dona per iniciada, en tant que pòrtic amb el Diumenge de Rams. 

Imatge d'arxiu. Font: Armats de Mataró. 
Amb el Divendres de la Mare de Déu dels Dolors, o també conegut com Divendres de Passió  comença oficialment la Setmana Santa catalana i també la de Mataró. És el darrer Divendres de Quaresma i l'anterior al Diumenge de Rams. 


Una Setmana Santa la d'aquest any marcada per un context de pandèmia i mesures necessàries per garantir el mínim risc. 

Les activitats i actes de les confraries, germandats i Armats de Mataró des de la primera Setmana de Quaresma s'han anat celebrant. 

Avui però, té un caràcter d'impuls i inicia perquè es dóna per iniciada la Setmana Gran del tríduum Pasqual. 

Avui, com cada any, es mantenen les activitats del Divendres de Dolors. 
Imatge d'Arxiu. Processó de Maria al Peu de la Creu


Els Armats de Mataró, com cada any, celebraran la Missa en honor a la Mare de Déu dels Dolors, ja que tenen com a protectora  i patrona la Mare de Déu dels Dolors. Cada Divendres de Dolors, any rere any, aprofiten per a fer una celebració religiosa en record de tots els antic armats i familiars que van ser cridats a la Casa del Pare. 

A més, aquest any no es viurà la Processó de Maria al peu de la Creu que connecta la Basílica de Santa Maria amb el barri de Rocafonda, on la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors té la seva Casa Germandat. Aquest acte però, es reviurà en una ofrena floral a la Basílica de Santa Maria on hi ha imatge titular d'aquesta germandat. 

Molt més sobre el programa de Setmana Santa de Mataró:

Més informació dels actes d'avui:


Potser t'agraden aquestes entrades