Processó del Carme 2019




La Processó del Carme 2019 ja s'ha celebrat. Tot i l'adversitat del diumenge al llarg del dia on es va viure una intensa inclemència estiuenca a la ciutat de Mataró i a tot el literal, l'Estrella dels Mars, la Mare de Déu del Carme va poder processionar un altre any més i poder sortir de l'ermita de Sant Simó.


La pluja prèvia però, va alterar el recorregut normal d'aquesta processó que s'apropa als seu trigèsim aniversari. Motiu pel qual la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va haver d'alterar el recorregut.

Es va haver d'escurçar i no va arribar fins el port ni es va poder fer la processó marinera. L'any que ve serà si Déu vol, i es prega disculpes a les persones que estaven al Port esperant, però que van poder apropar-se al passeig marítim i gaudir de la Processó.

La tradicional processó marinera es va alternat amb l'anada a l'espigó de Mataró acompanyat pel rector de Sant Simó i Sant Pau, mossèn Badia, on es va fer el llançament de la corona de flors.

Allà es va fer una oració per a totes les persones de la mar, i totes les persones que afronten les adversitats de la vida, això com aquells que ens han deixat.

Poc a poc la processó es va anar convertint en una processó de Glòria, festiva, emotiva i de molta solemnitat.  El neguit del temps va fer que la processó lluir per si mateixa, amb bons moments com el llançament de la corona al mar des de l'Espigó ja mencionat, una gran petalada, o la bona sintonia entre portants, agrupació i públic que englobava la Mare de Déu del Carme, així com els cants que se li van dedicar.

El cor de la Hermandad Divina Pastora va engalonar els cants a Maria en nombrosos punts i l'Agrupació Musical Captiu Dolors va interpretar les millors marxes i composicions amb motiu de la festivitat del Carme. Tot un goig i engalonament.

Els portants i les portants de la Mare de Déu van poder elevar-la al llarg de tot el recorregut ja fos per les nombroses promeses, per patronatge, per religiositat...

A l'arribada a l'ermita de Sant Simó, el seu rector va agrair aquesta festa del mar, de la seva patrona i va aprofitar per acomiadar-se després de 10 anys d'acompanyar aquesta processó ja que les seves obligacions pastorals el portaran cap a d'altres camins.



Al finalitzar la processó es va fer un sopar de germanor al pati de l'ermita, cloent així la festivitat amb bones converses i companyia.


 
Podreu veure més imatges de persones que han compartit aquí.




En breu us compartirem altres moments i vídeos de la processó.


Més informació:

















Potser t'agraden aquestes entrades