Entrega mencions concurs fotogràfic Catalunya Confrare


Aquest cap de setmana s'ha fet l'entrega de premis del concurs de fotografía rociera, feria d'Abril i Catalunya confrare que organitza el Centre d'Estudis Rocieros a Catalunya (Cercat) amb col·laboració amb diferents entitats i associacions catalanes i de fotografia.
 
L'entrega s'ha fet al Museu de la Immigració de Catalunya a Sant Adrià de Besos.
 
L'acte s'ha iniciat amb una visita emotiva i de record al tren que portava andalusos cap a Catalunya a principis dels anys seixanta. S'ha recordat la duresa que es vivia en aquell moment, com va ser el viatge i com va ser el procés migratori cap a Catalunya. El mateix museu ofereix informació d'altres processos globals i moviments humans.
 
Una visita més que emotiva ja que entre els presents alguna persona recordava que de molt petita anava amb els seus pares en un viatge que va durar un dia i mig amuntegat amb nervis, controls, però amb la il·lusió de veure el mar per primer cop al entrar a  Castelló.
 
Foto de grup de tots els galardonats.
A l'acte es va explicar la feina que es fa des del Centre d'Estudis Rocieros a Catalunya, el gran testimoniatge i recull d'imatges que es fa  i com s'explica avui dia aquestes tradicions populars a Catalunya i Andalusia.
 
A l'acte van asistir membres del Consell General de Confraries i Germandats de l'Arxidiòcesi de Barcelona, de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, de la FECAC, l'Associació de Dones confraresses, de la Federació Catalana de Fotografia...entre moltes, així com la presència de l'Alcalde de Sant Adrià qui va cloure l'acte.
 
Per part de Mataró van ser mencionats en Toni Fernández Nehila amb una imatge sobre el romiatge del Rocio de Mataró a Terrassa i en Jordi Merino amb una imatge de la festa de la Soledat al barri de Cirera.  També una altra imatge de la Processó del Prendiment va ser reconeguda.
 
Diferents moments de l'entrega de premis.

El tren el "Sevillano· i alguns fotògrats de l'Associació Sant Joan Evangelista.


Veieu aquí més imatges de l'acte.