Festivitat de les Creus de Maig a Mataró

 

Processó infantil al llarg del carrer Maria Auxiliadora.
El diumenge es va celebrar a Mataró la festa de les Creus de Maig o Santes Creus. 
Un diumenge que va estar farcit d'actes amb motiu també de l'inici de la Romería Rociera 2019, la festa Somriu de record a l'Aleix Merino.... Una ciutat que arrebossa cultura popular, tradicional i solidaritat arreu.
Diferents moments de la festivitat.
 
Així Mataró també va celebrar la festivitat de les Santes Creus o Creus de Maig, recuperada fa uns anys i que a l'antigor era tan present fins la seva desaparició a principis del s.XX.
 
Antigament a Mataró s'anava fins a la Creu de Terme, es va recuperar la Creu de Cerdanyola, els menuts enterraven als camps petites creus per a que els camps fossin fértils, es feien actes en record a Santa Elena, s'engalonaven alguns portals de cases amb creus de flors,  i passejaven tabernacles per la ciutat.

Des de fa uns anys la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró va impulsar aquesta festa a la ciutat, igual que també van fer recentment altres confraries a ciutats com Badalona, El Vendrell, Cornellà, Sant Boi...

I ho va fer de la mà de famílies de la Diputació Infantil de la Hermandad recollint el llegat i accents de com es festeja les Creus de Maig al Sud i al LLevant, consolidant aquest aquest acte també al maig a Mataró.
Una norantena de nois noies van participar de la celebració a Maria Auxiliadora i posteriorment van processionar pels carrers del barri de Cerdanyola dos tabernacles infantils amb les Creus de Maig.

El to festiu i familiar va ser present arreu del recorregut, que va comptar amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels.

El dia va cloure amb un dinar de germanor a l'Institut Escola Mar Mediterrània amb  amb prop de 250 persones.

Més informació:
 
Moment del recorregut pels carrers del barri de Cerdanyola.
 
L'Avinguda Puig i Cadafalch es va omplir de públic per veure la sortida.
 
Arribada al pati de la parroquia on va finalitzar.
Moment de la Processó.
 

Potser t'agraden aquestes entrades