Processó del Prendiment 2019

 

La tarda del Diumenge de Rams s'iniciava l'esceneficiació del Prendiment a la plaça de Santa Maria. Un acte sagramental que recull de forma teatralitzada i en veu el moment en el que Jesús es traïcionat i és captiu.
 
Aquest any va incoporar alguns elements com és el fet de tancar la porta i que el Bisbe toqui la porta del temple. Aquest acte és molt característica de Catalunya on es toca a la porta per a iniciar la sortida de la imatge processional, essent potser, un dels més famosos el de les 3 gràcies de Reus amb 3 cops de llança per part del capità manaia. Aquest element també s'ha vist en dues ocasions a la Processó General de Mataró o en la Processó de Dijous Sant també.
 
En aquesta ocasió era el Bisbe Msn. Antoni Vadell  que anava acompanyat el nou rector de Santa Maria, mn. Josep Rodríguez.
 
Acte seguit va sorgir la imatge de Jesús Captiu, després que Judes el traís al Sanedrí jueu. Es va viure el moment del seu apressament i com els portants deixen sol al seu Mestre.
 
La Processó va iniciar-se després de l'escenificació i va comptar amb la participació dels Armats de Mataró que obrien la comitiva. En el seguici també hi havia representants de la majoria de confraries i germandats de Mataró que van voler acompanyar a Jesús Captiu.  També va comptar amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Musical Captiu-Dolors la qual va interpretar diferents peces i marxes processionals de renom.
 
Enmig de la Processó es va viure un dels moments d'aquesta: la Pujada de les Escaletes després que l'any passat no es va fer per un canvi de recorregut. Va ser un moment intens, esperat i molt gaudit pels portants i el públic assistent.
 
La part final de la processó va ser més íntima i d'acollida fins a l'arribada a Santa Maria, on els va acollir el Bisbe Vadell i on va dir que les confraries de Mataró son patrimoni de l'Església, després de felicitar de la tarda viscuda amb intensitat.
 
Moments de l'escenficiació del Prendiment.
 
Alguns rostres  al Prendiment.

Detalls del Prendiment.

Més rostres del Prendiment.
 
Veieu aquí altres imatges. En breu us compartirem un reportatge fotogràfic.

També podreu veure més imatges a sota.