La Passió 2019

Moment del Pretori entre Jesús i Pilat.
 
La Passió 2019 ha apassionat.

Un nombre elevat de persones s'han aplegat al pati del rector de la Basílica de Santa Maria per a viure de forma teatralitzada els darrers dies de Jesús.
 
La Passió. Tot un acte sagramental que es remunta a Catalunya a molt segles ençà i  que a Mataró avui dia es viva gràcies a la perservança dels Armats de Mataró que la van recuperar i que avui dia ofereixen un format diferent, proper i molt elaborat. 
Tot comença amb el mercat davant del temple on s'acull al visitant, que sense adornar-se està enmig de les escenes i a tocar dels personatges de la Passió. Un format que va que sigui el visitant el que es mou i es troba formant part del poble que demana per a l'alliberament de Barrabás o del mateix poble que escola a Caifàs o està el vell mig del camí del calvari.
 
Una Passió que caldrà esperar al proper any per a tornar a reviure-la, però que ha donat una bona explicació dels darrers dies i moment de Jesús segons els Sants Evangelis. A més, la música, llum i escena han recordat els diferents misteris que aquests dies omplen pobles i ciutats: La Sentencia, el petó de Judes, el camí del Calvari, la Verònica, la Mare Dolorosa han estat presents i amb una bona composició que ha semblat inclòs la seqüència dels misteris processionals.
 
Enhorabona a tots el que any rere any continuen amb aquesta Passió, molt diferent a les de renom al país, però esperada cada any.
 
 
Veieu de moment algunes imatges més aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades